Strada Tudor, gata pe primul tronson

După două nopți în care s-a lucrat la foc continuu, strada Tudor Vladimirescu este gata pe primul tronson, ultima parte urmând a fi executată după lucrările prevăzute aici pentru iluminat, anunță autoritățile locale din Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu este mulțumit de modul cum a lucrat Edilitara Public SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Târgu Jiu.

Strada Tudor, gata pe primul tronson Read More

Elevi din Peștișani participanți la – ,,Hai la facultate! Program de vară pentru elevi de liceu-StudUPB,,

Un număr de 12 elevi din clasele terminale de la Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși,, Peștișani, sub coordonarea doamnei profesor Argint Daniela – Ambasador al Universității Politehnice București și doamnei profesor …

Elevi din Peștișani participanți la – ,,Hai la facultate! Program de vară pentru elevi de liceu-StudUPB,, Read More

Cea mai gravă secetă din istorie

Seceta din Europa „pare să fie cea mai gravă înregistrată în ultimii cel puţin 500 de ani”, a anunţat Comisia Europeană. Conform raportului, regiunile în care condiţiile meteorologice se agravează cel mai mult sunt cele care au fost deja afectate de secetă în primăvara anului 2022 – de exemplu nordul Italiei, sud-estul Franţei şi anumite zone din Ungaria şi România.

Cea mai gravă secetă din istorie Read More
Iată ce a mai rămas din lacurile din Padeş

IMAGINI ÎN CUVINTE La Padeş, prin labirint de păpuriş

   La câtă arşiţă şi sufocare s-au coborât pe pământ, în acest an, vara nu cred că va mai fi o amintire plăcută pentru mulţi dintre oamenii obişnuiţi cu starea de bună rânduială şi în sânul naturii. În ciuda zilele toride, dimineţile se revarsă iar în cuminţenie peste păduri şi zăvoaie. La Valea de Hotare şi în Vadul Rău, apele s-au învolburat de ploile ambiţioase cu care luna lui iulie a îndrăznit să dăruiască aceste ţinuturi de la poalele Munţilor Piatra Cloşani. Motrul, speranţa perpetuă a binelui, rodniciei şi echilibrului acestor locuri, străluceşte în dantele argintii în oglinda peisajului, ocolind ici-colo pâlcuri de arini şi umbre răzleţe de sălcii. Râul îşi lasă bulboanele spre pragul coastei din Priboaia, muşcând de sute de ani din stâncăria dealului, după care, resemnată, unda cristalină alunecă la vale, risipindu-se în vaduri largi şi toi adânci. În trufia ei, apa râului nu a sărit niciodată prundişul. A rămas la locul ei, între maluri, zburdând peste pietre şi rădăcini dezgolite, într-o necuprinsă şi tăcută lume a vieţuitoarelor.

IMAGINI ÎN CUVINTE La Padeş, prin labirint de păpuriş Read More

CSM Târgu Jiu prezintă echipa de handbal cu care va evolua în Liga Florilor

Un weekend sportiv cu adevărat fierbinte la Târgu Jiu: vineri, pe Stadionul Municipal, joacă FCU Craiova împotriva celor de la Petrolul, iar sâmbătă CSM Târgu Jiu prezintă echipa de handbal cu care va evolua în Liga Florilor, eveniment ce coincide cu un nou meci incendiar, la Sala Sporturilor, împotriva CSM Deva.

CSM Târgu Jiu prezintă echipa de handbal cu care va evolua în Liga Florilor Read More

Bâlciul de Sfânta Maria Mare, prilej de sărbătoare și de bilanț, la Plopșoru

După doi ani în care, din cauza pandemiei de Covid 19, bâlciul de Sfânta Maria Mare de la Plopșoru nu s-a mai ținut, sărbătoarea a revenit în forță în 2022. Cu această ocazie, autoritatea publică locală face și un bilanț al realizărilor. Primarul Petre Grigorie are, pentru locuitorii comunei, o veste importantă: Ploșoru este una dintre cele două localități gorjene cărora li s-a aprobat introducerea alimentării cu gaze naturale prin programul Anghel Saligny. Gazele vor fi aduse din Turburea, rețeaua urmând să treacă pe sub râul Gilort, peste trei dealuri și trei văi.

Bâlciul de Sfânta Maria Mare, prilej de sărbătoare și de bilanț, la Plopșoru Read More

Secția de fotbal a CSM Târgu Jiu se conturează

Secția de fotbal a CSM Târgu Jiu se conturează și există, deja, primii antrenori. Aceștia sunt:

– Alin Poenaru, antrenor grupa 2009;

– Adrian Popescu, antrenor grupele 2010 – 2013;

– Dan Staicu, antrenor grupa 2011 – 2012;

– Mario Găman, antrenor grupa 2011 – 2012;

– Sorin Vintilescu, antrenor grupa 2014 – 2015.

Secția de fotbal a CSM Târgu Jiu se conturează Read More