Oportunități oferite de Programul Erasmus +

   Programul Erasmus+ sprijină dezvoltarea și punerea în aplicare a practicilor inovatoare, precum și punerea în aplicare a inițiativelor comune de promovare a cooperării, a activităților de învățare reciprocă și a schimburilor de experiență la nivel european. Se spune că Erasmus schimbă vieți, modelează destine și călătorește cu tine în întreaga lume.

            În perioada 15-19 aprilie 2024, s-a desfășutat prima mobilitate de formare în Bulgaria, la Grădinița Mir Merzdra, din cadrul parteneriaatului strategic KA 210:

”Shadow Theater in Preschool Educotion” (Teatrul de umbre in invatamantul prescolar), având numărul de referință: 2023-2-BG01-KA210-SCH-000178703.

            Grupul tinta al proiectului il constituie prescolarii si elevii cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani. Limba de lucru a proiectului este limba engleza. Parteneri in acest proiect sunt: Romania, Turcia si Bulgaria. Acest proiect este finanţat cu sustinere din partea UE prin Programul Erasmus+.

            De la Gradinița cu Program Prelungit Baia de Fier, au participat patru cadre didactice. Reuniunea din Bulgaria a avut ca scop inițierea cadrelor didactice în realizarea teatrului de umbre cu preșcolarii, ca mijloc de creare a unui mediu favorabil și incluziv în interiorul și în afara grădiniței. A fost o experiență minunata, alaturi de formatori profesioniști din Bulgaria.

Profesor inv. Prescolar, Radescu Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *