Educația tinerilor pentru combaterea știrilor false

Fenomenul știrilor false a căpătat în zilele noastre o amploare fără precedent, reprezentând un pericol la adresa societății. Pornind de la această realitate,  Asociația Smart Educational Project implementează proiectul Erasmus+ BEST, cu finanțare europeană, în care a creat, împreună cu parteneri din Cipru, Italia și Spania un kit educațional care are ca scop reducerea impactului știrilor false asupra tinerilor (https://bestproject.news/).

Kitul BEST, format dintr-un ghid și 4 filme educaționale a fost testat cu un grup de 26 tineri de la Liceul Tehnologic Nr. 2, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiuˮ, Colegiul Național „Spiru Haretˮ, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheruˮ și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiuˮ. Tinerii au participat la 3 ateliere de formare pe parcursul cărora au dezvoltat competențe în domeniul recunoașterii și combaterii știrilor false și au oferit feedback pentru identificarea celor mai bune metode non formale de învățare.

Pentru a maximiza impactul rezultatelor proiectului, Asociația Smart Educational Project a început formarea a 30 lucrători de tineret din întreaga țară, astfel încât aceștia să fie capabili să implementeze ateliere de identificare și combatere a știrilor false.

Următoarea activitate a proiectului o reprezintă derularea în municipiul Târgu Jiu a unor campanii adresate tinerilor având ca tematică recunoașterea și combaterea știrilor false.

Romeo Bibirigea

One Comment on “Educația tinerilor pentru combaterea știrilor false”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *