6 milioane de euro pentru centrul pietonal vin la Târgu Jiu

Loading

6 milioane de euro pentru centrul pietonal vin la Târgu Jiu de la Ministerul Dezvoltării. Betonul amprentat, care necesită lucrări scumpe de întreținere va fi acoperit cu piatră cubică.

„Revenim la proiectul inițial al centrului pietonal din Târgu Jiu, betonul amprentat urmând a fi înlocuit cu piatră. Se va interveni pe suprafața de 33.000 de metri pătrați, spațiile verzi urmând a fi și ele îmbunătățite, fără a se schimba configurarea acestora, iar stâlpii de iluminat vor fi schimbați.

Betonul amprentat va acționa ca o bază, va fi frezat, peste acesta urmând a fi aplicat un adeziv ce va fixa piatra naturală care va defini centrul orașului.

Transformăm centrul pietonal într-un adevărat mall în aer liber, o zonă destinată relaxării și plimbărilor.

Studiul de fezabilitate a fost deja avizat, investiția de aproape 6 milioane de euro a fost aprobată prin ordin de ministru și urmează licitația.

Trebuie să mulțumesc și doamnei Manuela Pătrășcoiu, director general al CNI, domnului secretar de stat Marian Țole și domnului secretar general adjunct Victor Banța pentru sprijinul acordat!

Invit, ca de obicei, societățile comerciale din județul Gorj să participe la licitația organizată pentru acest obiectiv, urmând ca la primăvară să demareze lucrările.” a anunțat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.