O nuntă și multe controverse

Loading

27 august 2022 nu a fost pentru mulți români   Ziua independenței Republicii Moldova, autoritățile au amintit timid de marele eveniment de acum 31 de ani, ci data nunții politicianului George Simion cu aleasa inimii sale, Ilinca Munteanu.  Trebuie spus că data nunții a fost aleasă  din acest motiv  și mulți dintre participanți au ținut să amintească asta. Deși  în Vâlcea nu a sosit mulțimea așteptată, probabil doar  5-6000 de oameni au înfruntat canicula cumplită, nimic altceva  nu s-a mai mișcat în România în ziua respectivă. Televiziunea  care a transmis toată nunta a fost lider de audiență toată ziua, semn că românii au dorit să vadă ce o să se întâmple la Măciuca, eroul principal și-a atins scopul. Cu excepția unor agenți rutieri mult prea nervoși și impertinenți uneori, autoritățile și-au făcut treaba și nu au ieșit în față pentru a strica evenimentul  sau a-i da organizatorului posibilitatea să se victimizeze dacă ar fi fost cazul. Până și amenințarea  cu bombă a fost tratată normal, cu profesionalism și fără  a perturba evenimentul.

Să duci mii de oameni într-un câmp la 40  de grade Celsius, să-i hrănești și să le dai și un spectacol de mare ținută este o provocare uriașă pentru orice organizator. Și totul s-a făcut ca la carte, fără derapajele de la festivalurile cunoscute și plătite cu bani grei chiar de participanți. Oamenii care au venit la Măciuca, în mare parte admiratori ai lui George Simion sau curioși, nu  au plătit nimic pentru participare și efortul făcut de organizatori. Unii dintre ei au adus cadouri iar alții poate, nu avem de unde să știm sigur, au donat pentru un spital. Armata în ia tradițională a adus aminte de nunțile de acum un secol din lumea satului. În perioada interbelică, marele om politic Gheorghe Tătărescu a organizat asemenea evenimente în care a fost naș pentru sute de familii.  Că a fost un act politic acum nu există dubii, a recoscut-o chiar George Simion, dar vorbim de liderul incontestabil  al  Opoziției care tot ce face e în cheie politică.  Simion  își  va putea testa popularitatea  în perioada  următoare  când liderul AUR  ar putea să profite de iarna grea și ”bâlbâielile ” Guvernului.  De fapt asta este și regula democrației, Opoziția cenzurează actele Puterii și la un moment îi ia locul. Puterea are acum încă  sprijin electoral consistent, inclusiv parlamentar,   dar lucrurile pot bascula oricând  dacă nu sunt realizări palpabile.

La 35 de ani, George Simion a devenit un politician matur, la casa lui, cu o autoritate incontestabilă în cea de-a treia forță politică a țării. Deși are de înfruntat  o campanie  mediatică negativă considerabilă, pe care doar la Liviu Dragnea am mai văzut-o dar  la alt nivel, liderul AUR  se impune încet și este într-o continuă ascensiune. Cu excepția propagandei , nu au prea prins   ”baloanele” cu agent rus  și  alte etichete pentru George Simion deși prima parte a anului a adus o scădere în sondaje pe fondul războiului din Ucraina. Așa cum a vrut să arate și cu nunta populară, George Simion  este ”de-al nostru” și poți să ai încredere în el. În momentul când spune că e puțin probabil să fie candidatul la Prezidențiale al AUR, Simion nu pierde ci mobilizează electorat. Iar despre lider ”extremist” sau partid ”extremist” e doar o poveste sau, ca să fim mai clari, acuzații ce nu pot fi probate. Și credem că am depășit momentele de genul Mircea Geoană rusofon și Traian  Băsescu european!

În concluzie, George Simion se definește tot mai clar ca un lider politic cu greutate care ar putea juca un rol major în viitor.