Elevi din Peștișani participanți la – ,,Hai la facultate! Program de vară pentru elevi de liceu-StudUPB,,

Un număr de 12 elevi din clasele terminale de la Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși,, Peștișani, sub coordonarea doamnei profesor Argint Daniela – Ambasador al Universității Politehnice București și doamnei profesor Purec Elisabeta au participat la Proiectul privind Învățământul Secundar (Rose) – ,,Hai la facultate! Program de vară pentru elevi de liceu-StudUPB,, în perioada 20 iulie – 3 august 2022  având ca  scop stimularea motivației elevilor aflați în situație de risc de a-și continua studiile și ulterior de a accede la învățământul superior.

În acest fel, pe parcursul a două saptămâni elevii au luat contact direct cu toate facultățile din cadrul universității, putând astfel să își identifice mai ușor traseul educațional, în funcție de abilități.

Elevii au participat la cursuri, consiliere profesională și orientare în carieră, ateliere de lucru în domenii specifice, vizite de studii,  activități sportive, recreative și culturale alături de alți elevi de la alte licee din țară oferindu-le astfel oportunitatea cunoașterii vieții studențești, a cerințelor specifice unui mediu academic, a posibilităților de dezvoltare personală și profesională și nu în ultimul rând de a interacționa direct cu elevi proveniți din alte regiuni, cu studenți și cu profesori de la facultățile din cadrul Universității Politehnice București.

 Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși,, Peștișani a fost singurul liceu din județul Gorj participant la acest proiect.

Argint Daniela – Profesor Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” Peștișani