Muzeul Jilțului din Liceul Mătăsari, la 25 de ani de la inaugurare

                                                A fost un timp blând și fecund, o vreme entuziastă, timp de fondare de reviste, cenacluri literare, muzee, asociații și fundații culturale, școli generale, licee și universități noi. …

Muzeul Jilțului din Liceul Mătăsari, la 25 de ani de la inaugurare Read More

(VIDEO) Specialiști și colaboratori ai Muzeului Județean Gorj, în Cipru. Pisica, element de educație muzeală

A treia mobilitate a proiectului Erasmus+ „Privind spre viitor – un muzeu rezilient și educat”, din cadrul Acțiunii cheie 1, Educația adulților, coordonat de Muzeul Județean Gorj „ Alexandru Ștefulescu”, a avut loc în Cipru, în perioada 16 – 20 octombrie 2023. În cadrul acesteia, 4 specialiști și colaboratori ai muzeului au participat, alături de delegați ai altor țări, la cursul „Utilizarea muzeelor ca resursă în sesiunea de predare și învățare” organizat de F.G.G. EDUculture Center Education LTD.

(VIDEO) Specialiști și colaboratori ai Muzeului Județean Gorj, în Cipru. Pisica, element de educație muzeală Read More

Prima stație modernă la Târgu Jiu

Prima stație modernă pentru călătorii trasportului public în comun  este montată la Târgu Jiu, în fața Liceului cu Program Sportiv. Autoritățile municipale anunță că urmează și celelalte până la 47 de stații, toate echipate cu panouri de informare a călătorilor privind timpul de așteptare și liniile disponibile în stația respectivă, dar și camere video de supraveghere cu rol de creștere a siguranței călătorilor și echipamentelor. 

Prima stație modernă la Târgu Jiu Read More

Baschetbaliștii lui Adi Roșu, victorie în Bănie! CSU Craiova – CSM Târgu Jiu 76-80

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu, care evoluează în Liga 1 de Baschet Masculin, a înregistrat a doua victorie consecutivă în debutului sezonului 2023-2024. Luni, 23 octombrie, într-un meci care a contat pentru etapa a 2-a din Grupa A, gorjenii s-au impus în deplasare, contra CSU Craiova, scor 80-76. ”După meciul de la Craiova nu pot să spun decât că suntem o echipa unită și mă bucur că am reușit să câștigăm”, a declarat, după victoria din Bănie, antrenorul Adrian Roșu.

Baschetbaliștii lui Adi Roșu, victorie în Bănie! CSU Craiova – CSM Târgu Jiu 76-80 Read More

ARHIVE Căsătoria soților Tătărescu reflectată în documente de arhivă

                                                                                   Continuăm seria de mărturii documentare referitoare la familia Tătărescu.   Un alt document pe care vrem să îl aducem în atenția celor interesați de istoria locală, despre care nu …

ARHIVE Căsătoria soților Tătărescu reflectată în documente de arhivă Read More