Lista școlilor din Gorj în programul național ”Masă sănătoasă”

A fost publicată în ”Monitorul Oficial” lista a 18 școli din Gorj care vor derula Programul Național ”Masă sănătoasă” în 2024. Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

Lista școlilor din Gorj în programul național ”Masă sănătoasă” Read More

Campanie gratuită de sterilizare și microcipare a câinilor și pisicilor, în trei localități gorjene

O nouă campanie de sterilizare și microcipare va avea loc în perioada 23 – 25 martie, în localitățile Rovinari, Câlnic și Telești. Această nouă campanie include GRATUIT anestezia, operaţia de sterilizare, tratamentul post operator, microciparea, înregistrarea în RECS și carnetul de sănătate, precum și transportul pentru locuitorii din Câlnic și Telești.

Campanie gratuită de sterilizare și microcipare a câinilor și pisicilor, în trei localități gorjene Read More

Ședință de lucru cu primarii, privind implementarea proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj”

Consiliul Județean Gorj a organizat astăzi, 28.02.2024, o întâlnire de lucru cu reprezentanții legali ai autorităților publice locale, beneficiare de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județ. Contractul pentru furnizarea celor 27 de microbuze electrice școlare a fost semnat în 12 februarie 2024, valoarea totală a proiectului fiind de peste 36 de milioane de lei, inclusiv TVA. Un pas important în implementarea proiectului îl constituie urgentarea montării stațiilor de încărcare, de către fiecare autoritate publică locală care va beneficia de microbuze, având în vedere că termenul pentru punerea acestora în funcțiune este destul de scurt, respectiv 31.05.2024.

Ședință de lucru cu primarii, privind implementarea proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj” Read More

Când se asfaltează Strada Victoriei din Târgu Jiu

În urma mesajelor venite din partea cetățenilor care s-au plâns de dificultățile pe care le întâmpină în trafic, din cauza lucrărilor care se fac pe Strada Victoriei din Târgu Jiu, precum și pentru modul cum a rămas asfaltul în urma lucrilor, Edilitara Public SA, societatea Consiliului Local Târgu Jiu care se ocupă cu asfaltările în Municipiu, vine cu precizări.

Când se asfaltează Strada Victoriei din Târgu Jiu Read More

Biletele pentru premiera spectacolului „Omul care a văzut moartea”, puse în vânzare

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu a pus în vânzare biletele pentru spectacolul 𝐎𝐌𝐔𝐋 𝐂𝐀𝐑𝐄 𝐀 𝐕𝐀̆𝐙𝐔𝐓 𝐌𝐎𝐀𝐑𝐓𝐄𝐀, 𝑑𝑒 𝑉𝑖𝑐𝑡𝑜𝑟 𝐸𝑓𝑡𝑖𝑚𝑖𝑢.

Biletele pentru premiera spectacolului „Omul care a văzut moartea”, puse în vânzare Read More

Inedit: Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu îl omagiază pe marele sculptor al cărui nume îl poartă

Între multiplele evenimente ce au loc, în aceste zile, la Târgu Jiu, cu prilejul marcării a 148 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, s-a numărat și expoziția …

Inedit: Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu îl omagiază pe marele sculptor al cărui nume îl poartă Read More

Dragobetele, celebrat de Muzeul Județan Gorj alături de Parohia Bumbești-Jiu

Ziua de Dragobete, pe care românii o sărbătoresc din străbuni pe 24 februarie, a adus o nouă colaborare, între Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și Parohia Bumbești-Jiu, care au organizat împreună, vineri, în biserica cu hramul „Înălțarea Domnului”, un atelier meșteșugăresc.

Dragobetele, celebrat de Muzeul Județan Gorj alături de Parohia Bumbești-Jiu Read More

Batiste tradiționale din Gorj, expuse la Muzeul Județean Buzău, de Dragobete/Semnificații

Pe 24 februarie, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” participă la evenimentul „Dragobete vs. Sfântul Valentin”, ediția a IX-a, organizat de Muzeul Județean Buzău, în parteneriat cu prestigioase instituții de cultură din țară și din Republica Moldova.

Batiste tradiționale din Gorj, expuse la Muzeul Județean Buzău, de Dragobete/Semnificații Read More
stampile-vot

AUR sub PNL, în sondajul Avangarde

Un sondaj realizat telefonic de Avangarde la comanda PSD și PNL în perioada 19-20 februarie arată că 53% dintre respondenți sunt de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, în timp ce 35% se opun, anunță g4media.ro. Sondajul arată și clasamentul partidelor, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare (procente exprimate din cei 45% dintre respondenți care au indicat un partid):

AUR sub PNL, în sondajul Avangarde Read More