Mult zgomot pentru nimic

Loading

Așa cum anticipam în ultimele săptămâni, partidele Coaliției și-au dat mâna pentru a forța la maximum calendarul electoral. Deși decizia ne-a fost împachetată ca un cadou în numele democrației și împotriva extremismului politic, totul făcut pentru binele românilor, aceasta denotă nesiguranță la nivelul Puterii. Partidele au lucrat cu sondaje pe bune care nu arată prea bine pentru Coaliție, de  aici  comasarea haotică  doar  de dragul primarilor și de frica AUR. Deducem că situația electorală a Puterii este într-o continuă degradare, de aceea nu se poate aștepta toamna. Mai constatăm că lupta politică se dă între Coaliție și AUR, celelalte partide nu par să conteze la acest moment.

Fiind în capul trebii, PSD și PNL pot să își permită acum astfel de ghidușii. Coaliția va câștiga alegerile din 9 iunie 2024 și, probabil, și pe celelalte ale anului. Teama de electorat s-ar putea să-i coste însă pe guvernanții actuali, oamenii nu vor mai aștepta patru ani o guvernare bună, toată lumea vrea de acum de la Ciolacu și Ciucă performanță iar noi nu reușim decât creșterea datoriei externe.  Câștigătorii fără glorie, dacă se va întâmpla asta, vor deveni rapid ținta nemulțumirilor iar reformele se vor amâna din nou. Cine crede că România  va evolua în continuare bezmetic se înșală amarnic, Bruxelles-ul  nu ne va mai tolera derapajele prea mult timp chiar dacă suntem în prima linie în fața pericolului rusesc.

Se încearcă din nou o manipulare grosolană a populației față de pericolul secular de la Răsărit. În aceste zile ni se sugerează că toți patrioții, adică toți cei care doresc unirea Republicii Moldova cu România , ar face jocul Moscovei, ideea fiind ca George Simion, liderul AUR, să piardă electoratul naționalist.  Să ne aducem aminte că în 2009 ”trupele băsiste” din presă ne-au vândut ideea Mircea Geoană-omul rușilor pentru ca Traian Băsescu să mai capete un mandat de tristă amintire.   Fie și pentru acel moment, românii ar trebui să fie atenți la pericolele inventate.  Cât despre  George Simion agent rus sau altceva,   nu credeți că ar fi apărut și dovezile dacă acestea ar exista? Pe la Chișinău și acum fantoma Moscovei e foarte puternică….

Dacă polonezii pot vorbi de problemele lor istorice, ungurii nu au nici o problemă să revendice drepturi care nu le aparțin, de ce românii nu o pot face? Istoria nu a fost prea darnică cu noi dar asta nu înseamnă că renunțăm la tot că 2-3 imbecili cu ifose de analiști cred că le știu pe toate. Apropo de statalitatea Republicii Moldova care ar fi pusă în pericol de liderul AUR cu protestele sale, înțeleg că la Chișinău conduc cetățenii unui alt stat fie el și din UE. Dacă e adevărat sau o speculație, nu știm la acest moment, dar dreptul la propria istorie ne-a rămas!

Așa că, să se comaseze dacă asta e problema României, dar votul obținut să se traducă în ceva palpabil pentru români!