Curățenia de primăvară la Târgu Jiu

Echipele Edilitara se deplasează în teren, conform graficului prezentat, pentru acțiunea de curățare a cartierelor municipiului.
În toată această perioadă, este posibil ca programul să sufere modificări în funcție de condițiile meteo. Societatea Edilitara va anunța, din timp, schimbările operare în graficul lucrărilor. Se va avea în vedere întreaga suprafață a fiecărui cartier, cu accent pe zonele verzi, dar și pe parcările de reședință.

Curățenia de primăvară la Târgu Jiu Read More

Un monument readus în atenția publică

Un monument al eroilor din cartierul târgujian Drăgioeni a fost scos la lumină, după ce, zeci de ani, a stat ascuns de privirea trecătorilor, în curtea fostei școli, închisă cu mult timp în urmă. Primăria Târgu Jiu a luat decizia desființării gardului care ascundea monumentul și amenajarea unui părculeț în jurul acestuia: „Am repus în valoare un monument dedicat eroilor, situat în Drăgoieni. S-a muncit mult aici, amenajându-se un mic parc, o zonă plăcută ochiului, în care oricine se poate opri, pentru câteva momente, pentru a citi numele eroilor căzuți în cele două războaie mondiale. Am reîncepu

Un monument readus în atenția publică Read More

Centrul Târgu Jiului intră în reabilitare

Centrul Municipiului Târgu Jiu va fi pavat cu piatră cubică, proiect ce va fi finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI). Primarul Marcel Romanescu spune, însă, că nu va fi un disconfort deosebit pentru târgujieni, piatra cubică urmând să fie lipită pe betonul amprentat existent în prezent pe centru: „Deja am depășit faza CNI-

Centrul Târgu Jiului intră în reabilitare Read More

Întorși cu forțe proaspete din ”vacanța pandemică”,  30 de tineri români și bulgari învață să intre în afaceri

Amânat mai bine de un an din cauza pandemiei, proiectul ”Azi creatori – Mâine antreprenori” a fost lansat, zilele trecute, în Bulgaria, Oreahovo, acolo unde 15 elevi craioveni s-au întâlnit cu 15 elevi bulgari, cu scopul de se iniția în tainele antreprenoriatului.

Întorși cu forțe proaspete din ”vacanța pandemică”,  30 de tineri români și bulgari învață să intre în afaceri Read More

Lucrările la Casa de Cultură din Târgu Jiu, în responsabilitatea CNI

Deși până la sfârșitul lui 2021 trebuia predat proiectul pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu, acest lucru nu s-a întâmplat, încă. Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat pentru Emi TV că lucrarea este contractată între Compania Națională de Investiții (CNI) și firma care a câștigat licitația, dar nici primăria nu stă cu mâinile în sân:

Lucrările la Casa de Cultură din Târgu Jiu, în responsabilitatea CNI Read More

Târgu Jiul nu va rămâne în beznă

Chiar dacă prețul energiei electrice va fi de trei ori mai mare decât anul trecut, municipiul reședință de județ a Gorjului, Târgu Jiul, nu va rămâne în beznă. În prezent, se află în implementare proiectul de înlocuire a rețelei de de iluminat public, care permite reducerea consumului cu 40%, prin montarea lămpilor cu led, precum și alte posibilități de economisire.

Târgu Jiul nu va rămâne în beznă Read More

Pasajul pe sub calea ferată din 9 Mai – Târgu Jiu – e gata studiul de fezabilitate

Târgujienii ar putea scăpa, în curând, de bariera de cale ferată din zona 9 Mai, unde se blochează traficul de mai multe ori pe zi, când trebuie să treacă trenul. După vizita în teren a specialiștilor, care a avut loc anul trecut, în prezent este gata studiul de fezabilitate pentru pasajul pe sub calea ferată.

Pasajul pe sub calea ferată din 9 Mai – Târgu Jiu – e gata studiul de fezabilitate Read More