Continui să spun că la acest moment Opoziția politică este foarte slabă la nivel electoral și performează doar prin Divizia Juridică, acolo unde doamna Kovesi și subordonații domniei sale joacă rolul principal. De aceea, avem un Ludovic Orban pus să joace într-un film prost și fără trecere la public și un USR care se remarcă prin răgetele unor lideri și cam atât. Cei care îi țin în lesă trebuie să dea bani buni ca Barna și compania să se isterizeze pentru țărișoară iar elanul ține cât de o ”tăvăleală” la Parlament sau un miting anemic în fața Guvernului. Cei care fac politică în România, UDMR-ul și coaliția guvernamentală, au un program pe care încearcă să îl urmeze, nu discutăm aici dacă e bun sau cât din el a fost pus în practică în ultimul an și jumătate.
Până și Andrei Pleșu, unul din marii profitori ai tranziției, ajunge să scrie că: ”Opoziţia noastră e un apogeu al palorii, al inadecvării, al nereprezentativităţii. Nici o voce cu adevărat riguroasă şi convingătoare, nici un profil politic capabil să seducă, nici o strategie bine articulată. Excepţiile se numără pe degete şi sînt, în general, marginalizate de chiar colegii lor de partid. A organiza mici show-uri de protest în holul Parlamentului, a gesticula teatral şi ineficace pe scena publică, a înregistra vitejeşte, cu telefonul mobil, mitocăniile cîte unui pesedist nu sînt, din punctul meu de vedere, manevre politice consistente, cu şanse de reuşită reală”
Discutam recent cu niște piețari care îmi spuneau cum văd ei realitatea din România și că Facebook-ul nu are întotdeauna pulsul adevărat al publicului. Bunăoară, prin 2011 aveam litrul de benzină la 6,40-6,50 lei/litru iar salariul minim era de 600-700 de lei, acum litrul de benzină e 5,70-5,80 iar salariul minim 1900 de lei. Lucrătorii din piață mai spun și altceva, prețurile sunt mai mari pentru că oamenii au mai mulți bani în buzunare, de aceea nu se trăiește mai bine. Iar evaziunea atinge cote mari pentru că așa-i românul, dispus să fenteze statul dar cu pretenții la serviciile acestuia. Sunt lucruri spuse de oameni simpli dar care nu pot fi manipulați de televiziuni. Un om cu simpatii liberale îmi spunea, ”avem planuri mărețe dar uităm mai mereu de cei mulți”. Că o fi așa sau nu vom afla la urne!
Până una alta, am reușit să pierdem o economie pe care am vândut-o pe nimic, am dat o țară în schimbul ”protecției” de la ”Înalta Poartă” și suntem dispuși să ne vindem oricând pentru cine dă mai mult. Pentru că Kovesi nu pleacă, schilodim legislația ca s-o ferim de abuzurile ei, pentru că avem nevoie de americani le dăm resursele din Marea Neagră pe degeaba iar România este țara unde se poate orice împotriva românilor. Poate că aici, la poale de Carpați, e timpul să schimbăm ceva!