Unii mai cu drepturi decât alţii

Loading

Cornel ŞomâcuA făcut înconjurul ţării cazul profesoarei din Ardeal care zilele trecute a agresat pe toată lumea, inclusiv pe ziarişti, iar acum se vaietă pe toate posturile de televiziune că ea este discriminată. Individa respectivă, a-i spune profesoară  e doar una din ciudăţeniile tranziţiei, face un imens deserviciu atât breslei cadrelor didactice cât şi etniei din care face parte. Cetăţenii  pot să vadă cu ce faună s-a populat învăţământul şi pe mâna cui îşi dau copiii când îi trimit la şcoală. Prestaţia profesoarei respective, pe care am văzut-o doar în clipul dat de televiziuni, nu are nimic cu etnia rromă de care aparţine cel puţin la nivelul declaraţiilor.
Profesoara  respectivă terorizează o şcoală,  îşi bate colegii de cancelarie şi elevii cu toate că peste 90% sunt rromi. O dă acum pe conflict interetnic  pentru că ştie un lucru foarte bine, în România minoritarii sunt atât de discriminaţi încât o duc mai bine ca majoritate. Pe la noi s-a auzit de o aiureală denumită „discriminare pozitivă” în care unii sunt mai egali decât alţii, adică au drepturi mai multe decât alţii. Nu credem să fie vorba de discriminare aici atât timp cât elevii sunt majoritari rromi iar părinţii lor au venit la şcoală să îi ceară socoteală aceleiaşi profesoare. Dacă organizaţiile de rromi  vor cerceta cazul din birou s-ar putea să aibă o mare surpriză, dar de regulă profesioniştii de la acestea nu se lasă îmbrobodite cu asemenea diversiuni.
Apropo de drepturi, dacă unii au luat o diplomă, şi sunt tot mai mulţi iar diplomele tot mai puţin relevante, nu înseamnă că respectivii ar trebui să se ocupe automat de copiii noştri. Filtru prin care trec  viitoarele cadre didactice este tot mai permisiv, rezumându-se la cunoştinţele disciplinei respective şi chestiuni de metodică. Din nefericire, pot ajunge la catedră personaje cu porniri violente sau cu probleme psihice, niciodată relevate de controalele medicale periodice. Ajungem astfel în sistem cu domni sau doamne care terorizează pe cei care îi educă, am avut exemple şi la Târgu-Jiu, sau chiar colegii de cancelarie. Câteodată, parcă oamenii de la catedră au prea multe drepturi…
Şi pentru că vorbeam de drepturi, cu prilejul verificărilor, s-a constatat că fluxurile tehnologice de producţie a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino nu corespund normelor europene, astfel că certificarea europeană  este imposibilă. Autorizaţia de punere pe piaţă a celor 12 tipuri de vaccin produse de Cantacuzino, inclusiv al celui gripal, a fost retrasă pe 8 februarie, dar autorităţile continuă să bage pe gât românilor asemenea produse. Adică românii au dreptul şi obligaţia, unii medici au fost ameninţaţi cu concedierea, să folosească nişte vaccinuri ilegale. Mai cu drepturi decât alţi cetăţeni europeni, românii au dreptul să se otrăvească cu vaccinuri ilegale!