Un alibi perfect

Apropierea alegerilor locale a început să facă din nou interesantă viața politică din România deși pandemia rămâne un motiv suficient de important pentru atenția tuturor.  Evoluțiile partidelor de pe la noi sunt  din ce în ce mai imprevizibile. Alegerile locale sunt un scop, inclusiv în privința rezultatelor, deoarece parlamentarele par să fi fost confiscate de o viitoare majoritate PNL-USR-PLUS, unde liberalii au de pe acum premierul, cel puțin așa ne-a asigurat europarlamentarul Rareș Bogdan. Cine se așteaptă ca această coaliție să conducă 4,5 ani România, cu bâlbâielile și poticnirile actuale, face parte din categoria asimptomaticilor politici.

Cea mai interesantă situație pare să se regăsească la PSD, partidul care ar trebui  să fie ajutat major de guvernarea proastă liberală. Și totuși, PSD-ul nu crește și nu convinge cu echipa actuală de conducere Ciolacu-Stănescu, cei care par că s-au predat președintelui Iohannis. Social-democrații se află în situația ingrată în care nu reușesc să își convingă nici propriul electorat, tot mai mic de la o legislatură la alta, dar să mai țintească unul nou. Senzația că tot ce spune astăzi tandemul Ciolacu-Stănescu se modifică mâine e atât de prezentă încât PSD-ul  își demobilizează oamenii, atâția câți i-au mai rămas fideli, sau aceștia se uită ca lider informal la Victor Ponta. Cu actuala conducere, PSD-ul va deveni un partid de sub 20%, dorință nutrită de Dreapta de cel puțin 16 ani. Că e bine sau e rău doar alegătorii se pot pronunța, Pro România fiind o alternativă care și-a depășit de ceva timp limitele.

Situația este interesantă și în politica gorjeană, acolo unde tandemul Mihai  Weber-Cosmin Popescu a făcut tranziția lină de la Florin Cârciumaru-Ion Călinoiu în PSD-ul local. Doar că  și la Gorj  PSD-ul este perceput ca un partid cu ”frâna de mână” trasă și adeptul unor practici netransparente în sensul că pentru Consiliul Județean Gorj se dă la o parte de la Primăria Târgu-Jiu. Nu știm dacă o înțelegere de asemenea tip PSD-PNL există formal sau măcar a fost negociată, bănuim că nu, dar există suficiente argumente că lucrurile evoluează în această direcție, vezi lipsa candidatului comun al Dreptei la Consiliul Județean Gorj sau renunțarea social-democraților la Primăria Municipiului. Lucru acesta era clar din momentul impunerii lui Ciprian Florescu ca și candidat, lider care ar fi adus mai multe voturi la nivel județean, dar a devenit evident  prin plecarea lui Adrian Tudor din partid. PSD Gorj are acum un alibi perfect ca să justifice pierderea alegerilor locale la Tg-Jiu!

One Comment on “Un alibi perfect”

  1. Blatul in politica Gorjului este o stare de fapt evidenta…..stapanii de partid locali nu au nici o treaba cu ideologia…alegerile locale sau parlamentare le ofera ocazia de a scapa de dusmanii din propriul partid ,prin reciprocitate ei se ajuta la castigarea unor pozitii politice importante ,culoarea politica fiind doar praf aruncat in ochii fraierilor care merg la vot….fostul viceprimar a simtit din plin marginalizarea oferita de propriul partid ,fugind fara a oferi o justificare,dupa ani multi de avantaje, in fieful unui partid obscur…marginalizarea de catre propriul partid ar trebui sa-l maguleasca ,din simplul motiv ca ar fi fost considerat de catre sefii lui un contracandidat puternic pt. actualul primar, primar greu digerabil in propriul partid….aceasta schema de ajutor interpartinic degenereaza de multe ori in santaj propagat cu ajutorul radiovideovuvuzelele locale….

Comments are closed.