De circa două săptămâni statul român, sau ce a mai rămas din el, este blocat de drama de la Caracal. Indiferent ce vor mai face autoritățile sau ce miniștrii va mai schimba premierul Viorica Dăncilă, cazul din localitatea amintită ne-a arătat că nu avem Poliție, Parchet și STS, mai ales acel serviciu 112 atât de lăudat. Nu doar că nu am progresat după intrarea în UE, dar România pare acum o țară de butaforie unde la prima impresie ne asemănăm cu ce se întâmplă în Vest, pe hârtie stăm chiar bine, în teorie la fel, dar la capitolul practică este un dezastru. Avem instituții unde se toacă tone de hârtie, avem proceduri și pentru gălbenușul din ghioace, când trebuie ceva aplicat constatăm doar că se consumă resursele statului de pomană. Și situația nu este deloc diferită în alte domenii…
Despre cazul Caracal ce-ar mai fi de spus, drama fetelor omorâte de un psihopat nu are încă un deznodământ. Parchetul a încercat să ”omoare” cazul prin comunicarea că Alexandra Măcceșanu este moartă dar a fost ca și cum ai turna benzină pe o vâlvătaie, de unde la început toată lumea era convinsă că ea este moartă acum nimeni nu crede, împotriva evidenței ADN, că acest lucru s-a petrecut. Iar procurorii noștri, altfel extrem de buni în a întocmi dosare false după cum s-a mai văzut, nu dovedesc că își merită postul din diversele instituții de Parchet. Nu știm la ora când scriu aceste rânduri nici dacă avem un asasin izolat sau o bandă de traficanți de carne vie și nici dacă polițiștii și procurorii lucrau pentru stat sau pentru diverși interlopi. La asta trebuia să răspundă statul român, de la președintele în concediu la Veorica cea activă, și nu la numărul de miniștrii care vin și pleacă, gen Moga de la Interne și Andronescu de la Educație.
Ambele tabere politice au încercat să-și tragă avantaje din drama fetelor ucise la Caracal, Opoziția având avantajul că poate să spună că ar face lucrurile mai bine dacă ar fi la guvernare. Dovada de minciună și ipocrizie maximă, deși procurorii s-au dovedit lamentabili în instrumentarea întregului caz, și suntem blânzi în exprimare, Opoziția a ocolit subiectul. Cum la fel s-au întâmplat lucrurile și în celebrul caz Sorina, românii nu pot avea speranțe prea mari nici dinspre această tabără politică. Și atunci ce ar fi de făcut, poate în primul rând să analizăm fiecare cu posibilitățile noastre ce s-a întâmplat. A lua și rumega niște slogane, puse în circulație de taberele politice, ne lasă șa fel de lipsiți de mijloace în fața dramelor.
Nimic nu a funcționat bine vreodată în România, mai ales după 89,decât înșelăciunile și uciderea sufletelor omenești, astea au funcționat, și vor funcționa. Acum ne-am trezit prea târziu, deja suntem toți într-o gaură neagră!