La un pas de Dumnezeu

Loading

Uneori ne agățăm de „vârful firului de păr”, pentru viața noastră sau a celor dragi… Așa a spus tatăl lui Costi, un copil de 14 ani din Turcinești – Gorj, când i s-a spus că băiatul lui nu mai are nici o șansă în fața cancerului. OAMENII i-au sărit în ajutor, iar acum Costi se află într-o clinică din Italia, unde este pregătit de medici și întărit, ca să suporte noua terapie. Putem spune că e … la un pas de Dumnezeu, iar toți cei care au fost și sunt alături de el se roagă ca Dumnezeu să-l atingă cu mâna pe creștet și să-i dea viața înapoi…

În urmă cu un an, Costi era un copil obișnuit, foarte bun la învățătură, care-și ducea viața liniștit, alături de familie și prieteni. În vara anului 2017 chiar a fost trimis în tabără la mare de către școală, pentru rezultate foarte bune la învățătură, iar visul lui era să devină informatician.

Dintr-o dată, însă,  totul s-a schimbat. A fost depistat cu carcinom nazofaringian, tumora fiind localizată la baza craniului. A făcut în România chimioterapie și radioterapie în perioada martie – august 2018, părea că totul a revenit la normal, dar în ianuarie 2019 a apărut prima recidivă. A făcut din nou chimioterapie, iar în iunie a apărut a doua recidivă.

„Când am cerut să fim lăsați să plecăm cu băiatul în Italia, mi s-a spus că mă agăț de un fir de păr, pentru că nu se mai poate face nimic, dar am răspuns că, pentru băiatul meu, mă agăț și de vârful firului de păr” (ne-a povestit tatăl lui Costi).

Oameni cu suflet

Pentru că plecarea în străinătate presupunea sume mari de bani, familia a găsit înțelegere și a reușit să mediatizeze cazul și să obțină organizarea unui spectacol umanitar pentru Costi. Asociația „Uniunea Femeilor din Gorj”, Televiziunea N-SAT TV Regional și Formația Crystal au chemat alături interpreți de muzică populară cu suflet mare (Anica Ganțu, Olguța Berbec, Liviu Dică, Elisabeta Vasile, Robert Tîrnăveanu și Luke de la Lupeni), iar cea mai mare sală de spectacol de la Riviera By Anna Events, oferită gratuit pentru acest eveniment aproape că s-a umplut de oameni, de la primari până la oameni de rând, care au venit să fie alături de Costi. Din vânzarea biletelor și din donațiile strânse în urnele puse în sală s-au strâns 20.470 de lei (din care: 870 de bilete de intrare la spectacol cu prețul de 20 lei, 2600 lei și 100 euro), întreaga sumă fiind depusă în contul umanitar, întrucât artiștii nu au perceput nici un leu onorariu sau alte cheltuieli, sala a fost gratuită, cei care s-au implicat în organizare și în vânzarea biletelor au făcut voluntariat, așa cum s-a stabilit de la început, așa că întreaga sumă de bani a intrat în contul umanitar.

Speranța

Strângerea de fonduri a continuat și în zilele următoare, la evenimente culturale din Târgu Jiu, iar donațiile au continuat să vină. Iată, deci, cum oamenii se pot uni pentru o cauză nobilă.

Acum Costi e internat la Centrul Universitar Pediatric din Padova unde este perfuzat cu tot felul de nutritive, pentru că e foarte slab, a ajuns la 35 de kg. Corpul său nu e pregătit, deocamdată, să suporte proton terapia la care va fi supus într-o altă clinică, din Pavia, unde este așteptat de medicii care au făcut testele necesare și au confirmat că pot lupta cu boala lui.

OAMENI buni, să ne rugăm împreună pentru Costi!