Au trecut deja peste două luni de la alegerile din decembrie şi, cel puţin pe plan politic, schimbările se lasă aşteptate la nivel judeţean. Nu doar că avem aceiaşi şefi pe la deconcentrate dar ei continuă să lucreze ca în guvernările trecute. Deşi am tot văzut ieşiri ale prefectului în mass-media, lucrurile nu se vor schimba până la momentul când oamenii nu vor fi siguri că rămân pe posturi sau sunt schimbaţi. Starea de provizorat atinge cam toate domeniile vieţii social-economice ale judeţului.
Actuali sau viitori, şefii de deconcentrate trebuie să fie siguri că vor rămâne în posturi o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp pentru a putea să implementeze o strategie. Să ne gândim la Viorel Salvador Caragea, cât de greu îi vine să facă lucrurile să meargă într-o instituţie vitală pentru judeţ, de vreme ce periodic este schimbat cu unul sau cu altul, sau cel puţin aşa apare în presă? Nu sunt în situaţii tocmai comode interimarii de la Finanţe şi Garda Financiară, recent „urechiaţi” de prefect, şi nici directorii de la DSV şi DSP, ITM, DJTS ş.a. Am putea spune că respectivii îşi concentrează munca pe a rămâne în funcţii, instinctul de supravieţuire bată-l vina, şi nu pe ce trebuie să facă din postura respectivă.
Că se doreşte sau nu să se recunoască, avem în aceste zile o luptă furibundă pentru putere între grupările din USL. După ce a pierdut multe lupte în faţa PSD-ului local, liberalii obţinând la Gorj posturi de mică anvergură şi expunere, Dian Popescu vrea să se încununeze cu un succes-a se citi şefia IJP Gorj-mai degrabă pentru orgoliul şi siguranţa personală. Ce nu am înţeles eu în cazul Peştişani, şi ca mine foarte mulţi conjudeţeni, este cum se face că Dian Popescu, senatorul nostru chipurile, nu are nici cea mai mică „străbatere”. Că despre Emil Moţa, pe care unii îl consideră un exemplu de procuror, îmi păstrez părerea, şi altădată exprimată, că este umflat cu „pompa” presei, poate doar la cazul Ţundrea să aibă ceva merite.
Mă întorc la titlul acestui material şi îmi exprim convingerea că este nevoie de intrare în normalitate, cum USL-ul nu are oameni pentru deconcentrate(Ce am putea să credem dacă rămân pedeliştii în funcţii?) să îi lăsăm pe actualii. Dar cu concurs şi siguri de posturile lor. Ori schimbăm, dăm concurs şi ne apucăm de treabă!