În doar câteva luni, cu largul concurs al președintelui Klaus Iohannis, România a devenit o țară neguvernabilă și cu o ditamai criză politică majoră. Având în vedere că este vorba de o criză politică asumată, în sensul că ar trebui să dăm jos două guverne ca să provocăm alegeri anticipate pe care le câștigăm unii, este clar că tot ce derivă de aici trebuie pus în spatele celor care au luat această decizie. Un fost ziarist, azi un europarlamentat demagog de succes, spunea deunăzi la televizor că nu contează cine a provocat criza, ci cum va fi manipulată populația să creadă pe unul sau pe altul dintre actorii politici. Dacă nu am luat-o razna cu toții, știm toți că președintele și guvernul său au obținut guvernarea printr-un artificiu democratic și ar trebui să răspundă pentru toate neajunsurile provocate românilor.
Deși se află la conducerea țării din octombrie 2019, Partidul Național Liberal încearcă să convingă românii că dacă ar avea și mai multă putere ar putea face și lucruri bune pentru cei care votează. Ăsta ar fi motivul forțării anticipatelor printr-o criză artificială, dorința de a face bine românilor care nu i-au votat la finele anului 2016. Destul de greu să îi credem pe liberali având în vedere că Președinția, Guvernul și Justiția sunt în mâinile lor dar să acceptăm că ar putea avea dreptate. Să spunem că ”anticipatele” nu sunt un motiv ca PNL-ul să scape de creșterea pensiilor sau a alocațiilor! Ce facem însă cu cele 25 de ordonanțe, cu privatizarea sistemului de sănătate sau cu modificarea zilnică a legislației electorale într-o singură direcție? PNL-ul pare la acest moment ”cetățeanul turmentat” al politicii autohtone și este greu de acceptat la ”volanul” țării mai ales după ”accidentele” repetate cu practica parlamentară.
Doar că nici PSD-ul și aliații săi nu par prea sănătoși la acest moment de maximă încordare prentru țară. Ca să fim mai exacți, liderii PSD-inclusiv la Gorj-nu se pot dezbăra de aroganță și nu realizează că pot deveni o alternativă doar prin incapacitatea liberală de a guverna. Alianța cu Pro România nu compensează lipsa de viziune și din această parte politică, adică noi nu facem nimic pentru că la cât de praf sunt ceilalți, ne aduc ei singuri la guvernare. Poate că așa este, dar noi ca cetățeni ce vină avem, să votăm totdeauna ”contra”? E clar că partidele mari gen PNL și PSD au probleme dar nici USR, PRO ROMÂNIA, ALDE și PMP nu sunt variante ci variațiuni pe aceeași temă.
Părem ca țară un uriaș ospiciu în care nimeni nu vrea la guvernare, în care președintele a iscat un uriaș incendiu de care găsește pe alții vinovați, în care românii plătesc acum rate mai mari pentru că au votat ”contra” și în care ”anticipatele” pot minți poporul pentru câteva luni că va fi mai bine.