România, trei decenii de deziluzii

Loading

 

Au trecut 29 de ani din momentul când România a înlăturat dictatura ceaușistă pentru o democrație ca în țările vestice. Faptul că la mitingul de comemorare de la București din aceste zile s-au strâns vreo 2000 de oameni, deși propaganda corporatistă a ținut-o langa cu acest eveniment, ne arată că românii nu mai cred în ce s-a întâmplat atunci și nici în rolul pozitiv al schimbărilor.  Dar cum ar fi de condamnat românii când procurorii militari au anunțat chiar în aceste zile niște vinovați de Revoluție, în fiecare decembrie avem același scenariu cu un scop bine definit, românii să uite pentru ce au ieșit cu adevărat în stradă în 1989. În timp ce francezii protestează în stradă pentru nivelul lor de trai, protestatarii profesioniști de pe la noi au ”idealuri înalte” cu apărarea instituțiilor de forță din România. Dar acest lucru îl știm cu toții, cei care nu suntem plătiți de Soros, dar îi lăsăm pe ”comisarii” noii orânduiri să se manifeste în viața de zi cu zi.

Întorcându-ne la comemorarea Revoluției și jocul procurorilor, aceiași care l-au executat pe Ceaușescu într-un simulacru de proces, nu putem să nu vedem predilecția de a-l ”executa” pe Ion Iliescu. După ce au inculpat procurorii militari, este foarte clar că acest act juridic îndoielnic se face  în funcție de apartenența la serviciile secrete de care au ținut protagoniștii, vestice sau răsăritene? Sau, ca să fim și mai direcți, sărbătorim/comemorăm 29 de ani de la Revoluție dar încercăm să demonstrăm în fiecare zi că a fost o lovitură de stat și sute de români au murit degeaba.

Nu știm ce ar  mai putea să stabilească procurorii militari din România după aproape trei decenii de la evenimente? Dacă nu e comandă politică, și este dacă ne gândim la culoarea Justiției românești după epoca sinistrului procuror comunist Monica Macovei, atunci este o mare prostie să stârnești permanent răni ale lui decembrie 1989. Cum pot procurorii să vorbească de adevăr, de manipulări care au dus la sute de victime, fără să vorbească de implicarea KGB, a serviciilor secrete maghiare, franceze, engleze și americane? În dorința de al face pe Ion Iliescu să plătească pentru tot ce s-a întâmplat, reducem contribuția poporului român la cote nesemnificative. Mai mult, e tot mai clar că Ion Iliescu nu e vinovat de cele întâmplate la Revoluție-țara era scena de înfruntare a multiple interese-ci de perioada de după care a blocat de moment vânzarea la bucată a României.

În concluzie, România plătește procurori militari deși nu mai are armată. Indivizii respectivi,plătiți regește, încearcă să ancheteze istoria iar acest lucru nu se face în nici o țară din lume cu excepția Israelului. Doar că acolo a fost un Holocaust în timp ce la noi s-a înfiripat o democrație în care fiecare face ce vrea, inclusiv să ne confiște istoria.Dacă tot punem sub semnul întrebării cele întâmplate în decembrie 1989, poate începem să ne gândim ce am avut și ce am pierdut în ultimii 30 de ani. Și atunci, cel mai probabil, Ion Iliescu și toți apropiații ar putea să răspundă pentru faptul că au luat o țară de la Ceaușescu și ne-au lăsat o colonie!