Corupția la putere

Loading

Cam aceasta pare să fie situația statului român în anul de grație 2020. Deși de la vârful statului și până la Guvern și DNA, toată lumea luptă împotriva corupției, instituțiile internaționale nu ne dau notă de trecere. Este drept, prin cancelariile occidentale se cam știe și se profită de situația din România iar ”Zeița anticorupției” tocmai a fost promovată la nivel european pe criterii oculte și deloc legale dar ”spălații pe creier” de la București sunt în al noulea cer de satisfacție. Dacă ar fi vorba de ceva neuroni, și aici nu vorbim de Ceaușescu, Dide, Bot și toată fauna, ar fi suficient să se observe două repere confirmate internațional: absența  mituitorilor străini și lipsa progreselor în domeniu care să ne scoată de pe lista rușinii.

Instituția cu cele mai mari probleme în domeniu, lipsită de rezultate palpabile în afara jocului politic, este DNA. Parte a Parchetului General creată de Adrian Năstase să slujească lupta anticorupție și pe fondator, DNA-ul a fost sluga obedientă a intereselor oculte din jurul președinților Băsescu și Iohannis. Procurorii anticorupție au anunțat recent că studiază nu știu câte cazuri de achiziții frauduloase în perioada de stare de urgență dar nu trebuie să ne facem iluzii, se vor opri la Cercel și Arafat sau poate pe la vreun președinte de Consiliu Județean PSD. Nimeni nu va ancheta cum a ajuns un ospătar sau un patron de firmă de pompe funebre la conducerea unor spitale sau cum UNIFARM, firma statului, s-a aprovizionat cu materiale sanitare prin alte firme de apartament, nici nu contează culoarea politică.

Dar parcă asta le întrece pe toate. Știm toți cazul Sorinei Pintea, ”corupta” din fruntea Spitalului Baia Mare căreia i s-a făcut un flagrant în stil DNA, încât nu prea știm pe bune dacă a luat sau a dat banii care înțelegem că nu au ajuns la ea. Țineți-vă bine, procurorii DNA tocmai au renunțat la urmărirea penală a mituitorilor fostului ministru  pentru că ”nu există interes public” și ”cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și față de aceste 3 persoane fizice și juridice” ar fi prea mari! Bă, ești nebun! Procurorii DNA fac mișto de o țară întreagă, e drept că unii dintre noi nu prea își dau seama! Deci, pentru cei care nu au neuronii consumați, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită de la niște indivizi care au fost scoși din dosar. Ne întoarcem la vremuri credeam apuse, avem mituită dar nu și mituitori. Dar scopul nu e lupta anticorupție, greu de priceput de cetățeanul român contemporan!

Încercăm totuși! Lucrăm cu materiale de presă și cu titluri că așa ”înțelege” electoratul de Dreapta din țărișoară! ”Compania de furnizare a produselor farmaceutice și a echipamentelor medicale controlată de Octavian Niculescu, denunțătorul principal din dosarul DNA în care este judecată Sorina Pintea, a primit, fără licitație, contracte în valoare de 3,5 milioane de euro de la Ministerul Transporturilor”. Deci, e de bine, ori Pintea a fost o coruptă și Niculescu a cotizat la greu, ori aceasta a fost executată că nu a cedat în fața antreprenorului protejat de…DNA. Acum înțelegeți de ce nu ne facem bine?

One Comment on “Corupția la putere”

  1. …..da,da….lupta anticoruptie,erou fiind PNA, care devine DNA…adversarii lui procesuali fiind cei care au distrus economia Romaniei,pagubele situandu-se la sute miliarde de dolari…..politicieni sau afaceristi nu au fost trimisi in puscarie pt.aceste talharii si distrugerimasive si vizibile ,ci pentru furtisaguri marunte ,reale sau inventate …..asta demonstreaza ca furtul la scara mica este hotie, iar furtul a milioane de euro este strategie politica……curata discriminare!……..

Comments are closed.