Conceptul outdoor implementat de 5 grădinițe din Gorj

Loading

În “Grădina de relaxare, liniște și învățare” de la Grădinița cu Program Prelungit Bălești , sub genericul “Schimbarea suntem noi”, s-au întâlnit coordonatorii și directorii celor 5  unități preșcolare din județul Gorj (Grădinița cu Program Prelungit “Lumea Copiilor” Tg-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit Bălești, Grădinița cu Program Normal Nr. 27 Tg-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit “Mihai Eminescu” Tg-Jiu și Grădinița cu Program Normal Bâlta) ) pentru înmânarea însemnelor proiectului național “Grădina de relaxare, liniște și învâțare” – GRLI (bannere, sigla proiectului și eșarfe personalizate).

Unitățile preșcolare sunt înscrise în proiectul național derulat de Asociația Creștini care susține în parteneriat cu Ministerul Educației  pilotarea conceptului outdoor în cele 500 de unități de învățământ din 26 de județe.

A fost finalizată etapa de amenajare a grădinii, pentru înmânarea însemnelor proiectului GRLI (bannere, sigla proiectului și eșarfe personalizate). Coordonator la nivel județean a fost Grădinița cu Program Prelungit Bălești și doamna educatoare Alexandra Poenaru.

În cadrul acestui proiect pilot, derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și Asociația Creștini a fost amenajat în curtea grădinițelor un spațiu cu patru zone:A. Zona de relaxare, B. Zona de învățare, C. Zona de liniște și D. Zona “Pereții ne surprind”, având ca scop stimularea învățării eficiente, relaxarea minții într-un context outdoor inedit.

                    Echipele de proiect de la nivelul fiecărei unități de învățământ au refolosit, mobilier vechi, au colectat selectiv și au făcut artă din acestea.Voluntarii părinți, cadrele didactice, alte persoane din comunitate s-au implicat activ în realizarea obiectivelor proiectului.

                    La acțiune a participat și doamna inspector școlar pentru educație timpurie, profesor Simona Mîndruleanu, care a felicitat cadrele participante pentru implicare și dăruire

,,Suntem recunoscători Asociației Creștini pentru susținerea educației printr-un proiect cu impact pozitiv în rândul cadrelor didactice, copiilor și părinților! Suntem doar în a doua etapă a pilotarii conceptului GRLI, etapă de realizare a grădinii după standardele prestabilite într-o hartă conceptuală specifică fiecărei unități. S-au împărtășit impresii, strategii de rezolvare a situații apărute pe parcursul amenajării grădinilor.”-a declarat inspector Simona Mândruleanu.