La 75 de ani, Mugur Isărescu va continua cu încă un mandat în fruntea BNR

Cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume, Mugur Isărescu va continua în fruntea Băncii Naționale a României. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu, acesta  a declarat că-l va susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în calitate de guvernator al BNR, susţinând că România are nevoie de stabilitate monetară în actualul context geopolitic. 

Mugur Isărescu este guvernatorul BNR din 1990, iar actualul mandat al Consiliului de Administraţie expiră în octombrie 2024, dar coaliţia de guvernare PSD-PNL vrea să numească noua conducere în mai, înainte de alegeri, cu intrarea în vigoare în octombrie.  Mandatul conducerii executive a BNR este de 5 ani, iar membrii Consiliului de Administraţie sunt numiţi de Parlament la propunerea partidelor. 

Faţă de actuala configuraţie a conducerii BNR, în noul Consiliu format din 9 membri, 4 executivi, vor exista câteva schimbări. Potrivit ziariștilor de la ”Ziarul Financiar”, Mugur Isărescu şi Leonardo Badea, viceguvarnator, au poziţiile asigurate, se mai discută continuarea pentru un nou mandat pentru Florin Georgescu, actualul prim-viceguvernator, şi cel mai probabil va exista o schimbare la nivelul celui de-al doilea viceguvernator, care este din partea PNL. 

3 Comments on “La 75 de ani, Mugur Isărescu va continua cu încă un mandat în fruntea BNR”

 1. Наиболее стильные новинки индустрии.
  Абсолютно все новости самых влиятельных подуимов.
  Модные дома, торговые марки, гедонизм.
  Самое приятное место для стильныех людей.
  https://femalemoda.ru/

 2. Полностью стильные события моды.
  Абсолютно все мероприятия всемирных подуимов.
  Модные дома, лейблы, высокая мода.
  Лучшее место для модных людей.
  https://breakmoda.ru/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *