Aproape 300 de copii, la Atelierele de Astronomie și Viitor Verde, la Muzeul Județean Gorj

Atelierele de Astronomie și Viitor Verde, organizate de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, în luna aprilie, au avut un mare succes, totalizând 294 de participanți.

Cei prezenți s-au bucurat de diverse activități: au vizitat expoziții, au vizionat filmulețe educative, au putut privit Soarele prin telescop, au construit machete de nave spațiale și cadrane solare, au putut observa și chiar atinge un fragment de meteorit, au realizat decorațiuni de Paște și au pictat, utilizând materile refolosibile. au observat plante și insecte prin microscop și prin lupă, au pictat cactuși pe piatră, au însămânțat flori, au realizat Pâmântul, în ceracolor, așa cum e văzut din Spațiu, împreună cu metode de reducere a poluării și au devenit, pentru o zi, salvatorii Planetei, încuranjând oamenii, prin mesajele lor, să aibă un comportament prietenos cu mediul.

Aceste activități s-au organizat, având în vedere faptul că aprilie este Luna Mondială a Astronomiei, pe 22 aprilie a fost Ziua Pământului, iar în ultima săptămână școlile au avut în program „Săptămâna Verde”. Au participat elevi de la :Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”, Colegiul Național „Spiru Haret”, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, precum și copii care s-au înscris la grupele cu participare individuală.

Parteneri:

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare Constantin Brâncuși

Societatea Astronomică Română de Meteori – Filiala Astroclubul SARM Gorj (coordonator Marcel Jinca)

Liceul „Mihai Viteazul” Bumbești-Jiu

Asociația de Sprijin și Întrajutorare Solidaritatea, Bumbești Jiu

Activitățile, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, sprijiniți de invitați și de voluntari, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj .

One Comment on “Aproape 300 de copii, la Atelierele de Astronomie și Viitor Verde, la Muzeul Județean Gorj”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *