DREPTUL LA VIAȚĂ

Loading

Proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 – „Proiecte de mobilitate în domeniul Tineret”, program gestionat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP)

Dreptul la viață este un proiect care se defașoară în perioada martie 2022 – iulie 2023, partenerii fiind  Asociația EUROPROTECTOR România și Fundația Inovare în afaceri pentru dezvoltarea carierei, din Bulgaria.

Proiectul și-a propus abilitarea unui grup de 24 tineri români și bulgari pentru a desfășura activități de reducere a vulnerabilității tinerilor în fața traficanților de persoane.

În perioada 12-24 iunie, s-a desfășurat, la Craiova, schimbul de tineri prevăzut.

Au avut loc sesiuni de comunicare, de exersare a metodelor educației non-formale și întâlniri ale tinerilor cu specialiști în domeniul traficului de persoane – Iana Matei, reprezentanta Reaching Out Romania, Anca Amza de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, psihologi și asistenți sociali de la  Penitenciarul Craiova, care au povestit istoricul unor cazuri din experiența lor, cât și cu medici, cadre didactice și voluntari mai vechi ai EUROPROTECTOR, care au povestit, de asemenea, situații în care au cunoscut victime ale traficului de persoane.

Tinerii au avut întâlniri cu  persoane private de libertate la Penitenciarul Craiova, activități care au avut un impact deosebit asupra lor.

În ultimele zile ale schimbului, particpanții au lucrat pentru a elabora materiale destinate conștientizării altor tineri, dar și a comunităților. Cu sprijinul echipei de actori și regizori amatori de la EUROPROTECTOR, a fost realizat un film inspirat din poveștile din penitenciar. Toate acestea vor fi utilizate în etapa ulterioară a proiectului, când vor fi implicați ca beneficiari alți 600 de tineri din Oltenia și din județul Vidin.