Atunci când Justiția umblă cu capul spart…

Loading

Infractorii români cu dare de mână și cu influență pleacă din România în alte țări ale Uniunii Europene, mai ales și o duc bine mersi. Cei care ne grăbim să ne luăm după fentă și să credem că sistemul judiciar din România, mai ales cel de detenție, este în regulă vom avea o cruntă dezamăgire, sistemele judiciare din Anglia, Italia și Grecia ne-au spus-o de mai multe ori că avem probleme. În țara unde se fură ca în codru, noi condamnăm politicienii pentru cazuri banale pe baza unei legislații care nu este racordată la cea europeană. Indiferent cât se jelesc unii politicieni și se vaietă o anumită parte a presei, cu patroni condamnați sau șantajați cu dosare, în Europa Justiția funcționează normal, în România lucrurile sunt anormale, iar infracțiunile de la noi nu au corespondent pe la alții.

Ionel Arsene, baronul PSD de la Neamț, a speculat o hibă a sistemului judiciar de la noi și s-a făcut nevăzut nu în Madagascar, unde s-a constatat  că abuzurile sunt tot ca la noi, ci în țări cu un sistem judiciar consolidat. Dacă se va proceda ca în cazurile precedente, el nu va reveni în România prea curând și își va consuma peste graniță tot ce a strâns cu mare ”asiduitate”. Desigur, procurorii români crescuți la școala lui Kovesi au avut o singură misiune,  să aresteze un președinte de Consiliu Județean PSD și nu să recupereze banii furați de Arsene,  dacă acesta a făcut-o! Chiar dacă este o sentință definitivă, semnele de întrebare pot exista,  Pinalty e doar un denunțător de serviciu. Poate, în loc să consumăm bani și resurse imense ca să stabilim un prejudiciu artificial, adică sub 100 000 de euro, procurorii mai bine ar fi documentat de unde au avut Arsene, Oprescu și alții resurse să cumpere proprietăți în Grecia sau Italia, ei fiind bugetari? Dar atunci nu ar mai face Justiția politică și ar trebui să  muncească magistrații din greu  pentru pensiile speciale!

Din păcate, nu doar procurorii și judecătorii sunt vinovați pentru faptul că Justiția românească este o loterie, ci și  politicienii și așa-zisa societate civilă. Deși toți constatăm că sistemul judiciar românesc nu funcționează corect, nu modificăm nimic că ne înjură și ne ”pârăsc” la Europa câteva ong-uri finanțate obscur.  De vreme ce entitățile respective nu vor să se știe de unde le vin banii, înseamnă că au ceva de ascuns! Apropo de politicieni, unii dintre ei și-au subordonat Justiția, iar alții speră că scapă prin ochiurile plasei acesteia, lucru ce se întâmplă tot mai des.  

La vreme de concluzii, constatăm doar că Justiția românească este foarte departe de cerințele Uniunii Europene, nu ceilalți sunt de vină că nu facem noi ce trebuie! Cât despre românii din Italia care au anunțat că îl caută pe Arsene în locul Poliției, doar de bine, bănuiam că chiar au treabă acolo unde i-a dus viața!