Abrambureală totală

Loading

aura-stoenescu1Pot spune, cu tărie, că românii au ajuns bătaia de joc a politicienilor şi guvernanţilor, dacă e să luăm în calcul numai scandalul aflat acum la ordinea zilei, ”Spiru Haret”. Mă întreb ce curaj mai au dumnealor să vină în faţa alegătorilor, după ce şi-au bătut joc de peste 100.000 de români? Cum pot ei acum să vină să spună, cu nonşalanţă, că absolvenţilor de la ID de la Universitatea Spiru Haret nu li se recunosc diplomele, odată ce pe ele este înscris antetul ministerului? Cum e posibil să dea vina unii pe alţii, într-o murdară luptă politică, iar victime să fie oamenii nevinovaţi care au ales să urmeze cursurile acestei instituţii de învăţământ? De ce nu a ieşit doamna Andronescu să facă aceste declaraţii în momentul când a aflat ceea ce se întâmplă. Dacă a ştiut şi a tăcut se cheamă că e complice. Cum explică, oare, ministrul învăţământului faptul că Legea Învăţământului prevede acreditarea specializărilor şi nu a formei de învăţământ şi, totuşi, acum se pune şi problema formei de învăţământ? Iar dacă autorităţile statului au constatat că e o ilegalitate, de ce au ţinut-o sub preş până acum? Sau motivul e acela că universităţile de stat au rămas fără clienţi? Şi, mai am o întrebare esenţială: Cum poate o universitate de stat să valideze diploma unui absolvent de la Spiru Haret, când cele două instituţii de învăţământ se află în concurenţă? Nu cumva cea de stat intră în conflict de interese, având interesul să-l pice, măcar ca să arate că nu trebuie să te duci la Spiru Haret?
Ar fii de comentat, aici şi declaraţiile doamnei ministru, care a afirmat că la Spiru Haret studenţii nu învaţă. Vrea, oare, doamna ministru, probe despre modul cum se dau examenele în undele dintre facultăţile de stat? Despre modul cum se iau examenele de către unii studenţi, care merg acasă la profesori ca să presteze diferite munci, pentru a primi note de trecere? Despre profesorii care iau şpagă ca să dea examenele la studenţi? Despre profesorii care cer favoruri sexuale studentelor?
Întrebarea e, nu cumva la mijloc e vorba numai despre un scandal politic, creat pentru a da de muncă presei, ca să nu mai aibă timp să se ocupe de alte subiecte? Sau, poate liderii politici au căutat un mod de a apărea gratuit pe sticlă, în faţa electoratului, ca nişte Mesia care rezolvă problema, pentru a mai lua nişte puncte în sondaje. Să fie la mijloc pură strategie de campanie, făcută să manipuleze oamenii să voteze pe x sau pe y? E foarte posibil, pentru că marii strategi nu luptă numai pentru creşterea în sondaje a oamenilor pentru care lucrează. Pentru ei e foarte important şi de la cine vin voturile pe care le câştigă candidatul lor, pentru că ai mult mai multe şanse să câştigi, chiar duble, dacă iei voturi de la principalul contracandidat, în afara celor vânate din rândul nehotărâţilor sau a candidaţilor aflaţi pe ultimele locuri în sondaje. Deci, e foarte simplu să creezi un scandal, după ce stabileşti ţintele în care  trebuie să tragi, după care cauţi punctele slabe unde poţi să ataci.