În ultima şedinţă de Consiliu Judeţean s-a întâmplat ceva ce m-a pus pe gânduri. M-am întrebat cum au putut vota colegii mei, care au fost votaţi, la rândul lor, de gorjeni să le reprezinte interesele, tăierea bugetului Pandurilor. În respectiva şedinţă, s-a aprobat cu 28 de voturi ”pentru” şi 4 împotrivă- abţineri (cum spun unii), proiectul de hotărâre prin care tot bugetul pentru sport, de şase miliarde de lei, a fost alocat Asociaţiei Sportive Energia Pandurii Rovinari, în cadrul căreia activează echipa de handbal, deşi până acum aceasta împărţea contribuţia de la Consiliul Judeţean cu fotbaliştii de la Pandurii. Consiliul Judeţean Gorj e membru fondator atât la Energia Rovinari cât şi la Pandurii Târgu Jiu, iar până acum din bugetul judeţului se alocau cinci miliarde pentru fotbal şi un miliard pentru handbal, în fiecare an. Acum, însă, bugetul Pandurilor a dispărut.
Având în vedere relaţiile din ultimul timp dintre preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu şi preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, precum şi declaraţiile făcute de Călinoiu, mă aşteptam ca alocaţia bugetară pentru fotbal să fie tăiată. Dar, întrucât a fost invocată criza economică, mă aşteptam ca cele 5 miliarde ale Pandurilor să fie dirijate spre alte probleme importante ale judeţului. Am avut, însă, marea surpriză să constat că în proiectul de hotărâre de consiliu toate cele 6 miliarde din bugetul pentru sport au fost date pentru handbal, alocaţia bugetară a consiliului pentru acest sport crescând, astfel, de şase ori.
Deci, întreb, mai avem nevoie de echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu, care este, să nu uităm, emblema sportului gorjean? E drept că şi echipa de handbal e n Liga I, ca şi Pandurii, dar îi întreb pe cei 28 de consilieri care au votat pentru tăierea bugetului pentru fotbal, câţi iubitori de fotbal sunt în judeţul acesta şi câţi de handbal şi în ce măsură au înţeles ei să reprezinte interesele gorjenilor.
Fac precizarea că eu fac parte dintre cei patru consilieri judeţeni care nu au votat ”pentru”, ba chiar am votat împotrivă. De acord că e criză, dar dacă tot trebuia să luăm măsuri de reducere a bugetelor, trebuia să le reducem proporţional pentru amândouă cluburile, iar banii rămaşi să-i îndreptăm spre probleme mai arzătoare ale judeţului, nu să luăm banii de la fotbal să-i dăm la handbal.
Consider că, cu atât mai mult într-un an de criză, gorjenii merită să se relaxeze două ore la un meci de fotbal, să mai uite de griji. Deci, investiţia în fotbal se întoarce către cetăţeni în proporţie mult mai mare decât investiţia făcută în handbal, deci, în nici un caz nu trebuia să se renunţe la prima în favoarea celei de-a doua.