Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă shaorma de pui

Rețetă shaorma de pui

Submitted by on 23 November 2011articol citit de 6,022 ori | No Comment

shaorma-retetalipii (opţional)
400 g carne de pui dezosată
sare, piper, condimente
1 gălbenuş de ou
200-230 ml ulei
1 linguriţă muştar dulce
100 ml smântână 18%
2 castraveţi muraţi mici
1 ceapă mică
200 g varză albă
2 roşii mici
cartofi prăjiţi

Se taie puiul cubuleţe. Se freacă cu ulei (2-3 linguri), condimente (sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi praf, condimente pentru pui). Se lasă la marinat aproximativ 2 ore. Între timp se face maioneza dintr-un gălbenuş de ou crud (se poate pune încă un gălbenuş fiert), muştar şi 200 ml ulei. La sfârşit se pune smântâna şi 2-3 căţei de usturoi pisaţi. Se pune sare după gust. Se dă la frigider. Varza se taie fideluţă şi se freacă cu sare. Ceapa şi castraveţii muraţi se taie julienne. Roşiile se taie felii orizontale, subţiri. Carnea se frige în tigaia de teflon. Cartofii se prăjesc în paralel pentru a avea la final toate ingredientele calde. Shaorma se poate servi „la farfurie” sau in lipie.

Comments are closed.