lipii (opţional)
400 g carne de pui dezosată
sare, piper, condimente
1 gălbenuş de ou
200-230 ml ulei
1 linguriţă muştar dulce
100 ml smântână 18%
2 castraveţi muraţi mici
1 ceapă mică
200 g varză albă
2 roşii mici
cartofi prăjiţi
Se taie puiul cubuleţe. Se freacă cu ulei (2-3 linguri), condimente (sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi praf, condimente pentru pui). Se lasă la marinat aproximativ 2 ore. Între timp se face maioneza dintr-un gălbenuş de ou crud (se poate pune încă un gălbenuş fiert), muştar şi 200 ml ulei. La sfârşit se pune smântâna şi 2-3 căţei de usturoi pisaţi. Se pune sare după gust. Se dă la frigider. Varza se taie fideluţă şi se freacă cu sare. Ceapa şi castraveţii muraţi se taie julienne. Roşiile se taie felii orizontale, subţiri. Carnea se frige în tigaia de teflon. Cartofii se prăjesc în paralel pentru a avea la final toate ingredientele calde. Shaorma se poate servi „la farfurie” sau in lipie.