Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă pui fript cu sos de stridii

Rețetă pui fript cu sos de stridii

Submitted by on 9 February 2011articol citit de 2,107 ori | No Comment
pui-cu-sos-de-stridii

Dificultate: medie. Timp: 40 minute

300 g carne de pui sau vită

2 linguri rase de amidon
2 linguri sos de soia 45 ml ulei
1 căţel de usturoi
1 linguriţă de ghimbir tocat
300 g ciuperci proaspete
2 fire de ceapă verde
1 linguriţă rasă de zahăr
1 lingură de sos de stridii
garnitură de orez simplu

1 Se taie puiul in făşii subţiri. Se amestecă cu amidonul şi sosul de soia. Se lasă la marinat minim 30 de minute, maxim 2 ore. 2 Se curăţă ghimbirul şi usturoiul; se toacă mărunt cu cuţitul. Ciupercile curăţate se taie lamele. Se încinge o lingură de ulei, se adaugă ghimbirul şi usturoiul şi se prăjesc până încep să capete o culoare aurie. 3 Se adaugă puiul şi se prăjeşte până se rumeneşte uşor. Când este gata se pune într-un castron şi se acoperă. Se încinge şi restul de ulei şi se adaugă ciupercile. Se lasă să scadă. Între timp se taie ceapa în bucăţele de 1-2 cm. Când ciupercile sunt aproape gata se pune ceapa. Se mai prăjesc 2 minute. Se adaugă puiul, zahărul, oyster sosul şi eventual puţin piper sau fâşii de ardei iute. 4 Se serveşte cald pe un pat de orez simplu sau cu ou. Pentru aspect se poate decora cu fâşii de ardei iute roşu.

Comments are closed.