Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Peşte cu sos de roşii

Peşte cu sos de roşii

Submitted by on 30 June 2009articol citit de 7,819 ori | One Comment
Dificultate: medie | Timp: 45 min

Dificultate: medie | Timp: 45 min

Ingrediente:
600 g peşte (macrou);
1 ceapă;
3 morcovi;
1 ardei gras;
150 g pasta de tomate sau roşii proaspete;
1 pahar de vin alb;
lămâie;
foi de dafin;
sare, piper;
condimente pentru peşte;

Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele. Ceapa şi ardeiul se taie peştişori şi morcovul se dă pe răzătoare. Punem un vas cu apă cu sare pe aragaz în momentul când începe apa să clocotească pune legumele şi foile de dafin la fiert. Curăţăm peştele şi îl tăiem rondele. Se poate lăsa puţin la macerat in condimente şi cu puţin ulei. După ce au fiert legumele, adăugăm peştele condimentat şi il lăsăm să fiarbă. Spre final adaugăm pasta de tomate, câteva felii de lămâie, se poate folosi oţet dacă nu avem lămâie. şi un pahar de vin alb.
Mentiuni: Lămâile se curaţă de coajă, pentru că dă un gust amar sau se poate folosi doar sucul de la lămâie.

One Comment »

  • cirmicica says:

    mi se pare o reteta foarte buna si dupa parerea mea se poate consuma si rece si calda…