Campania lui Radu Duda, pe imnul mutilat de manelişti

Peste 1000 de romi din întreaga ţară au fost ademeniţi la Târgu Jiu să-l aclame de principele Radu Duda, candidat la preşedinţie, cu toate că mai sunt patru luni până la începerea oficială a campaniei electorale.  Pentru a da o notă legală acţiunii, organizatorii au mascat totul sub umbrela unui congres extraordinar al Patronatului Oamenilor de Afaceri Rromi din România, condus de Ninel Potârcă. Cel mai grav, însă, a fost că romii au fost manipulaţi, fiind lăsaţi să înţeleagă că vor primi bani dacă vin cu buletinul, iar imnul României a fost mutilat în public, trupa de manelişti care l-au intonat neştiind versurile.

Radu Duda i-a sfătuit pe romi să înveţe cum să facă bani, de la patronatul POARR
Radu Duda i-a sfătuit pe romi să înveţe cum să facă bani, de la patronatul POARR

La începutul manifestării, toată lumea s-a mirat de vehemenţa cu care romii care nu au avut loc să mai intre în Sala Sporturilor din Târgu Jiu cereau să fie lăsaţi înăuntru de jandarmii şi poliţiştii comunitari care asigurau ordinea şi liniştea publică. Aceştia nu au putut să asiste la ”Congresul Extraordinar”, cu toate că singurul lucru extraordinar, adică neobişnuit dacă ar fi să facem o traducere exactă, a fost acela că l-a avut drept invitat pe principele Radu Duda, ginerele regelui Mihai, care şi-a anunţat, de curând, candidatura la preşedinţia României. În rest, pseudo-congresul a însemnat doar o scurtă prezentare a Patronatului POARR, după care totul s-a transformat într-o campanie electorală pe faţă, singurul lucru care a lipsit fiind îndemnul ”Votaţi Radu Duda!”.

Secretul erau banii
Pe toată perioada ”lucrărilor congresului”, la care ar fi fost normal să participe numai membrii acestuia, romii din sală au fost agitaţi, au vorbit tot timpul, chiar şi când au luat cuvântul Ninel Potârcă şi Radu Duda. Cel mai rău a fost la sfârşit, însă, când oamenii nerăbdători, care ne-au dezvăluit că veniseră de cu seară pentru că li s-au promis bani, şi-au cerut plata. Iar deplasarea nu a fost deloc uşoară, pentru că cei mai mulţi erau din Dolj, Olt, Vâlcea, Cluj, Sibiu, Mehedinţi şi Hunedoara. Iar banii promişi, după cum s-au plâns cei mai mulţi dintre ei, nu erau deloc puţini, sumele vehiculate fiind între 150 milioane lei vechi şi 5.200 de euro pentru fiecare om care vine la el cu buletinul. Unii spun că li s-a spus

Romi din toată ţara au venit la Târgu Jiu crezând că vor primi bani de la principele Radu
Romi din toată ţara au venit la Târgu Jiu crezând că vor primi bani de la principele Radu

de către liderii lor că mai întâi vor primi banii pentru deplasare, după care li se vor face acte să primească bani mulţi, pentru a nu mai pleca din ţară. Până la urmă, oamenii s-au ales doar cu banii de drum,. Pe care i-au dat oamenii lui Potârcă şi promisiunea lui Radu Duda, dată în timpul discursului, că…. Patronatul îi va învăţa cum să facă bani, nu că le va da, cineva, pur şi simplu.

Imnul României, mutilat
Cu toată solemnitatea dată de organizatori acestei mascarade politice, totul a fost o cacealma, până şi imnul României, care a fost cântat de formaţia angajată de aceştia să-i distreze pe romi până ajungea invitatul, care a întârziat mai bine de o jumătate de oră. Chiar dacă, iniţial, ideea cântării imnului pe orchestraţie de vioară şi orgă a părut interesantă, solistul a dat de mai multe ori cu oiştea-n gard, încurcând rău de tot versurile, ca, până la urmă, să înlocuiască cuvintele pe care nu şi le mai aducea aminte cu un la, la, la în barbă. Asta nu i-a împiedicat, însă, pe cei din prezidiu să-şi păstreze aerul solemn.

3 Comments on “Campania lui Radu Duda, pe imnul mutilat de manelişti”

 1. Am intrat inamplator la site-ul dvs. si am ramas surprins cata putere democratica aveti in a pastra valorile spiritualitatii romanesti, si cat timp alocati imprastierii energiei negative in biata societate romaneasca.
  Sunteti multumit la sfarsitului zilei?
  Ce va spuneti?
  Am participat si eu, cu putinul meu, la infrumusetarea vietii romanesti!
  Sa va ierte Dumnezeu, de inconstienta cu care cultivati ura si incultura!
  Ati putea deveni filtrul pentru mizeriile verbale ale societatii.

 2. Nu e tirziu sa speri, ca putem intoarce istoria in favoarea noastra ! ORICE ROMAN POATE FI SI CAMPION SI POATE AJUNGE MAI SUS DE LOCUL II !

  princeradu.wordpress.com

  Vino la vot, participa in campania electorala !

Comments are closed.