„Ziua porţilor deschise“ la Şcoala „Gheorghe Tătărăscu“ din Târgu-Jiu

Loading

 

Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu“ din Târgu-Jiu organizează duminică, 3 martie 2019, acţiunea intitulată „Ziua porţilor deschise – Fii și tu numărul 1!“.

Evenimentul de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu“ din Târgu-Jiu se adresează în egală măsură atât părinţilor, cât şi publicului larg.

Primii interesaţi sunt acei părinţi care trebuie să aleagă, în această perioadă, şcoala unde vor învăţa copiii lor, având în vedere că în curând vor începe înscrierile pentru anul şcolar 2019-2020.

Luni, 4 martie, va începe prima etapă a înscrierilor, pentru următorul an şcolar, la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” fiind disponibile 75 de locuri pentru clasa pregătitoare.

Vizitatorii şcolii pot participa la diverse activități  organizate sub forma unor ateliere de pictură, hand made, jocuri de intercunoaştere, o  expoziţie cu lucrări realizate de elevii şcolii etc. La eveniment va fi prezentată oferta şcolii şi vor avea loc întâlniri cu profesorii.

Potrivit metotodologiei, părinții, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv, pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Înscrierea acestor copii în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice a acestora, făcută de specialiști, atestă pregătirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Clasa pregătitoare reprezintă un câştig pentru copii, o trecere uşoară de la grădiniţă la şcoală, un „drum” spre învaţământul occidental, pentru că învaţă să comunice, să experimenteze şi să facă lucruri practice.

Activiţătile de învăţare cuprinse în programa şcolară sunt diverse şi interactive, adaptate vârstei copiilor, astfel că învăţarea se va realiza printr-o serie de jocuri și activităţi extracurriculare care vor dezvolta abilităţile copiilor de integrare în societate.

Director,

Prof. Adriana Rădoi