Ziua Internațională a Educației marcată în avans la Stănești

Loading

„Educația înseamnă a învăța să înveți, a învăța să trăiești, a învăța să gândești liber

și critic, a învăța să iubești lumea și s-o faci mai umană, a învăța să te desăvârșești în și prin

munca creatoare.”

Edgar Faure

Ziua Internaţională a Educaţiei este sărbătorită pe 5 octombrie, începând cu anul 1994, în întreaga lume. Educaţia reprezintă un factor important în conturarea personalităţii noastre, fiind un pas spre ştiinţă, dar şi spre o societate civilizată. În această zi, accentul este pus pe promovarea educației, aprecierea implicării și devotamentul cadrelor didactice.

Cu această ocazie Casa Corpului Didactic Gorj, a organizat o activitate educativă intitulată ,,Ziua Internațională a Educației”, desfășurată la Școala Gimnazială Stănești, având ca scop familiarizarea elevilor cu semnificația zilei de 5 octombrie,evidenţierea rolului dascălilor în dezvoltarea noilor generaţii şi recunoaşterea meritelor acestora în formarea culturii, valorilor şi moralei unei societăţi, precum şi promovarea valorilor artistice ale elevilor.

Deschiderea activităţii a fost susţinută de doamna Firan Alina – bibliotecar C.C.D. Gorj și prof. Măruță Andreea – Școala Gimnazială Stănești.

La eveniment a fost prezentat un referat şi un material power point despre educaţia de ieri şi de azi, s-a întreprins o călătorie în lumea culorilor printr-o expoziţie de desene, dar şi în universul cărţilor prin noutăţi în bibliotecă. Elevi şi profesori ai Școlii Gimnaziale Stănești au susţinut un colaj de desene: copacul fericirii, afișul sau ilustrarea Zilei Internațională a Educației, precum și  o expoziţie de lucrări ale elevilor şi citate despre educaţie.    

Educaţia este un factor important al formării noastre, deoarece permite evoluţia armonioasă a personalităţii umane din punct de vedere spiritual, moral, social, cultural şi economic, fiecare individ educat adăugând un plus de valoare societăţii. Inevitabil, progresul în educaţie depinde în mare parte de calificarea şi dăruirea cadrelor didactice, de tehnicile pedagogice ale profesorilor. Din acest motiv, actul de educaţie este considerat o profesie, o formă de serviciu public care necesită experţi în domeniul educaţiei. Educația este un element esențial în dezvoltarea unei societăți!Cele mai frumoase urări celor implicați în procesul educațional. La mulți ani!

Echipa

Casei Corpului Didactic Gorj