”Noaptea Cercetărilor Europeni 2023”, un mare succes la Bumbești Jiu

”Noaptea Cercetărilor Europeni 2023” desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, în Sala de sport din Bumbești-Jiu, a avut un mare succes. Sute de vizitatori au participat la atelierele pregătite special pentru ei.

„Exponatele și experimentele au captivat publicul de la mic la mare. Locul destinat distracției și jocurilor pentru cei mici a fost arhiplin. În deschiderea sesiunii de observații astronomice publicul a putut admira trecerea Stației Spațiale Internaționale pe deasupra orașului nostru. Am continuat să stăm sub cerul senin, până dincolo de ora 22.00, pentru a admira planetele Saturn , Jupiter și Luna plină . Colegiul „Mihai Viteazul” Bumbesti-Jiu, Asociația Mediu curat- viață sănătoasă, Asociatia DEP, Parcul Național Defileul Jiului – Defileul Jiului National Park și Astroclubul SARM Gorj vă mulțumesc pe această cale, pentru timpul frumos petrecut împreună. Mulțumesc colegelor mele, prof. Mirela Dumitrache, Lavinia Ciucă și Elena Cîrlea, pentru excelentele prezentări de la Atelierul de fizică. Dnei prof. Ramona Uscățescu, pentru interesantele experimente desfășurate la Atelierul de chimie. D-lor Diaconu Corina și Felicia Sucea de la Aterierul de Științe, d-lui prof. Andrei Stoian de la Șc. Gimn. Voievod Litovoi de la Atelierul de Geografie, tuturor voluntarilor și prietenilor care ne-au ajutat la acest eveniment! Mulțumim autorităților locale ale orașului Bumbești-Jiu pentru sprijin!” a transmis Marcel Jinca, reprezentant SARM Gorj, filială a Societății Astronomice Române de Meteori, din partea organizatorilor.

Finanțatori ai acestei acțiuni au fost asociațiile DEP și Mediu curat -Viata sănătoasă, parteneri în implementarea activităților RNP Romsilva Administrația Parcul National Defileul Jiului, Liceul Mihai Viteazul din Bumbesti Jiu, Administrația Publică Locală Oraș Bumbesti Jiu.