O idee genială!

O mână-ntinsă din partea tânărului arhitect Sabin Cornoiu, de a proiecta, pe faleza Jiului din Târgu Jiu, o alee de promenadă și o pistă de bicilete, e mai mult decât bine venită, e o idee genială. Unii vor spune, mare lucru, o alee. Da, e mare lucru, în condițiile în care ideea arhitectului ar putea oferi prima pistă de bicilete a Târgu Jiului, ce leagă centrul orașului, mai precis parcul unde se află două dintre operele lui Brâncuși, Masa Tăcerii și Poarta Sărutului, de zona mall-ului. De asemenea, ar fi o alee pietonală, pentru cei care, poate, ar merge din centru până la mall pe jos, dacă n-ar trebui să facă asta printre mașini, semafoare și treceri de pietoni. Ideea tânărului arhitect ar degrava străzile și trotoarele din Târgu Jiu de o parte dintre pietoni, pentru că unii oameni ar prefera, cu siguranță, alternativa de pe digul Jiului, unde e mai puțină poluare, drum mai scurt și o priveliște superbă. Iar faptul că s-ar utiliza într-un stil urban modern o zonă care acum are  un aspect dezolant și este nefolosită e genial.

E de apreciat și faptul că Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, a anunțat public că susține ideea, deși terenul nu aparține Municipiului Târgu Jiu, ci Statului și este dat în administrare Hidrolelectrica, pentru zona de protecție a celor două hidrocentrale din respectiva zonă. Trebuie văzut dacă legea permite ca o astfel de zonă să fie preluată de primărie și să se contruiască aleea pietonală și pista de biciclete. Dacă nu, să se inițieze măsuri de schimbarea legislației, pentru ca astfel de zone să devină utile, iar dacă e chiar imposibil, să se caute alt loc în care ideea să fie pusă în practică.

Gurile rele, care au timp să caute nod în papură, pentru că stau degeaba în timp ce alții muncesc, au început să spună că, de fapt, este vorba despre o abonare la banul public, tânărul arhitect Sabin Cornoiu fiind fiul șefului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. Pentru a demonta această răutate, arhitectul a anunțat public că este dispus să facă gratis proiectul, dacă primăria va fi de acord să investească în ideea sa.