Uniunea Social Liberală şi-a lansat programul de guvernare intitutal „România puternică”. Evenimentul, la care au participat co-președinții Victor Ponta și Crin Antonescu, alături de alți lideri importanți ai USL și candidați la alegerile parlamentare, a avut loc la Palatul Parlamentului. USL are patru direcții strategice pentru dezvoltarea României în perioada următoare – agricultura, energia, reindustrializarea, infrastructura.
Premierul Victor Ponta a precizat în discursul său că cele patru direcții prioritare menționate pot fi dezvoltate într-un sistem constituțional care va pune bazele „României puternice”, în care vor fi mai puține conflicte, în care instituțiile să își știe rolul și locul în societate și care să definescă o societate predictibilă, stabilă. Acesta a expus viziunea USL pentru o Românie puternică și respectată în Uniunea Europeană.
“Vreau să vă expun viziunea USL, a mea ca lider politic și prim-ministru. Vreau să vă expun direcțiile strategice pentru dezvoltarea României în perioada următoare. Ne aflăm în fața unui ciclu electoral, 2013-2016 dar nu o să ezit să folosesc orizontul temporal de până în 2019, când Romania va deține președinția UE. Îmi doresc să trăiesc într-o Românie puternică, respectată în Uniunea Europeană, mai ales că în 2018 vom sărbători 100 de ani de când România este unită”, a declarat premierul Victor Ponta în cadrul discursului său.
De asemenea, co-președintele USL a mai subliniat că Uniunea Social Liberală va demonstra că este o construcție politică ce acționează pe termen lung și în favoarea cetățenilor. “În această seară, prezentăm viziunea noastră, a liderilor USL asupra țării – ce considerăm că trebuie să facem în cadrul Parlamentului, al Guvernului și prin președintele pe care USL îl va propune. Trebuie să dovedim că dincolo de startul extraordinar de bun al USL ca proiect politic, putem să avem un parcurs pe termen lung, un parcurs în favoarea cetățenilor care ne-au votat și pe care îi chemăm pe 9 decembrie să fie înca o dată alături de noi”, a declarat premierul.
Proiectul “România puternică” este un proiect amplu, la nivel național, care nu se poate reduce doar la durata și la mijloacele unei guvernări. România puternică înseamnă cetățeni întru-totul liberi în sensul nivelului de trai, accesului la servicii publice de bună calitate, conștiinței că aparțin unei națiuni conduse de oameni care servesc interesului național.