Ţara arde şi baba uselistă se piaptănă!

Loading

În doar câteva săptămâni, actuala guvernare va împlini un an de la momentul când a fost investită oficial de votul majoritar al românilor. În privinţa marilor proiecte-modificarea Constituţiei şi regionalizarea-va fi o aniversare tristă. Chiar dacă eşecul nu este încă declarat, e clar că în România nici măcar 70% nu constituie o majoritate capabilă să impună ceva. Şi atunci, USL-ul trebuie să creeze aparenţa că lucrează şi că rezultatele nu lipsesc.
Aşa s-a născut ideea modificării Codului Rutier, proiect care a nemulţumit majoritatea românilor. O lege făcută prost şi cu pedepse aberante, act legislativ care va trebui aplicat de un corp funcţionăresc foarte detestat în România- cel al agenţilor rutieri- va aduce o pierdere electorală pentru iniţiatori greu de digerat. Milioane de români se gândesc acum cu groază că au dat votul unei coaliţii guvernamentale care îi lasă la cheremul „organului”, bancurile cu poliţişti apărând din folclorul legat de activitatea acestora.
Cred că liderii USL au realizat doar în ultimele zile imensa greşeală făcută cu promovarea acestor modificări şi acum încearcă să mai reducă din pierderi. Ştim cu toţii cum se circulă în România, cunoaştem şi faptul că problemele de pe drumuri sunt create nu de lipsa legislaţiei ci de faptul că ea nu se aplică, ori atunci orice înăsprire este văzută doar ca o mărire a şpăgii. În momentul când în agentul rutier nu vezi un partener ci un aplicant mediocru al legii, doar amărâtul de rând are a se teme de ceva, nu îţi vei mai da votul unor politicieni care nu simt pulsul populaţiei. Nu credem că cineva şi-a imaginat că „şmecherii”  din trafic vor avea cea mai mică problemă cu oamenii legii, chiar dacă cuantumul  amenzilor a crescut dement.
Şi atunci, care e miza schimbării Codului Rutier? Am văzut comentarii conform cărora scandalul trebuia să acopere un altul, cel de la Roşia Montană, dacă este aşa este o mare prostie. Circulaţia pe drumurile publice ne priveşte pe toţi, Roşia Montană doar o minoritate. USL-ul ar trebui să se reîntoarcă la priorităţile anunţate, altfel consecinţele electorale vor fi foarte mari.