Speranța moare ultima!

Trăim ultimele clipe ale anului 2020, un an negru pentru întreaga planetă și, bineînțeles, pentru românii de acasă și de pe mapamond. Cu toate că am trăit clipe istorice, momente când întreaga omenire s-a văzut îngenuncheată de un virus apărut parcă de nicăieri, nu credem că sunt mulți printre noi cei  care ar dori să se prelungească coșmarul. Toată lumea și-a pus speranța  într-un vaccin sau mai multe iar primele rezultate par să aducă optimism. Cu siguranță, România va avea probleme cu derularea vaccinării, un coșmar logistic  în care trebuie să chemăm armata de fiecare dată când civilii o dau rasol.  Plecată cu stângul, președintele Klaus Iohannis a refuzat să se vaccineze în debutul campaniei, vaccinarea din România s-ar putea dovedi un fiasco chiar și cu folosirea coercitivă a mijloacelor  statului polițienesc. La acest moment nu știm cine vrea să se vaccineze, când și unde iar cu toată pregătirea am vaccinat 1000 de oameni pe zi, adică terminăm în 2030 sau 2040, atunci când se vor finaliza  de dublat alocațiile copiilor.

Pe lângă faptul că va avea de gestionat efectele pandemiei și vaccinarea, Guvernul Câțu va trebui să ne scoată la liman și din criza economică. La acest moment, singurul lucru bun este dat de faptul că avem un specialist în economie la conducerea Guvernului,  în rest rămâne să ne lămurim dacă ”oastea de strânsură” va avea capacitatea să facă ceva  favorabil pentru țară.  Deși a început oficial austeritatea și românii ar trebui să se concentreze pe supraviețuire, aflăm cu stupoare că dorințele lor se leagă de desființarea Secției Speciale  de cercetare a magistraților  care greșesc, așa ne spun niște guvernanți. Având în vedere că Justiția românească a fost confiscată de o parte politică încă de la Monica Macovei și Traian Băsescu, rezultă că cel puțin USR-ul cu miniștrii săi penali  încearcă să se pună la adăpost.  În rest, inițiativele ”fără penali” sau ”tăierea pensiilor speciale” au fost menite să aducă voturi iar rezolvarea nu se va putea găsi pentru că ”pesede”… Nu trebuie să ne mirăm, acesta este nivelul electoratului așa-numit  progresist din România, de aceea Nicușor Dan sau Clotilde Armand sunt primari în România  și catastrofele sunt doar la început.  Aleșii noștri, ai ălora puțini care au înțeles visul prezidențial, nu par deloc copleșiți de misiunea încredințată de cetățeni și își văd de agenda proprie.

La granița dintre ani se cuvine să fim optimiști  și să ne încurajăm cu tradiționalul optimism românesc conform căruia mai rău de așa nu se poate! Dacă 2021 va fi mai rău, 2022 va fi an electoral  cu primele anticipate de după 1990. Președintele Klaus Iohannis  ar putea să termine mai devreme mandatul prezidențial dacă lucrurile nu vor merge în direcția dorită. Românii  încep să ceară și rezultate, gargara politică trebuie să înceteze! Să ne dorim să avem parte de un an mai bun!

One Comment on “Speranța moare ultima!”

  1. Bună seara, domnule Șomîcu
    Am citit editorialul dv .Nu m-a contaminat optimismul dv, dimpotrivă.Cu un prim ministru care nu știe să comunice, care se bâlbâie, care nu admite corecții de niciun fel la tot ce face, cu un ministru al muncii, care nu are deloc abilități de comunicare, cu un ministru al sănătății nepriceput la problemele din sistem, ,, cu Orban, care pentru orgoliul propriu a fost în stare să cedeze în fața ,,partenerilor”, cu ,,ciolaniada” care va începe la următoarele niveluri, mă aștept la mai rău decât a fost în 1996, când, la fel, mulți oameni onești au crezut că cei 15.000 de specialiști vor aduce bunăstarea.Un an s-au certat să împartă funcțiile în ministere și în județe.O spune sincer un adept al politicilor de dreapta și un votant al dreptei până în acest moment.Cum vi se pare sfidarea la adresa celor mai slab plătiți oameni din România?Cât de cinici au fost anunțând mărirea salariului minim cu 3%?Să amâni indexarea punctului de pensie pentru 1,5 milioane de pensionari cu pensii mici?(în opt luni câteva sute dintre ei vor trece în eternitate).Să cerșești sindicatelor ,,pacea socială” când tu, guvern de dreapta, nu știi să comunici în niciun fel?Cât despre pandemie….Voiculescu nu este în stare să comunice, nu-l văd precum Turcu mergând prin spitale, încercând să dea explicații, adresându-se celor care luptă cu virusul.Pandemia(se va dovedi câdnva) a fost un alt prilej de îmbogățire pentru cei abonați la contracte cu statul.În tot acest timp, ne-am izolat, am ales în locul agorafobiei,claustrofobia, devenind niște fugari , respingându-ne prietenii, neamurile, colegii.Dacă ar trăi Bocaccio i-ar satiriza precum a făcut cu cei care au trăit în Florența în timpul ciumei din 1348.Halal speranță!Dar…un bob zăbavă!Până atunci însă vă doresc împlinirea speranțelor, ani mulți cu sănătate alături de fiica , familia și prietenii dv.

Comments are closed.