Pariul lui nea’ Mărin

Cornel ŞomâcuFace el ce face, şi Marin Condescu ocupă prima pagină a ziarelor de sport prin evenimentele care le generează. Din nefericire, echipa de fotbal nu ţine pasul cu conducătorul ei pentru că investiţii s-au făcut, arbitrajele nefavorabile ne-au cam ocolit, dar noi performanţe nu am obţinut. Ba, unii mai cîrtitori ar putea să spună că menţinerea noastră în Liga 1 o datorăm în exclusivitate lui nea Mărin şi nu celor interpretate pe teren de Popete jr. şi compania. Şi zău dacă putem să băgăm mâna în foc pentru ceva într-un fotbal care şi-a făcut ultimele clasamente pe la DNA Piteşti.
Dar una e una şi două sunt mai multe, ca să cităm din clasici. De vreo câteva luni nea Mărin pare că şi-a cam luat nasul la purtare faţă de oficialii FRF. De la Târgu-Jiu strigă hoţii, şi punem pariu că are dreptate, pentru că plătim pentru un jucător care a plecat pe alte meleaguri şi tot de aici s-a lansat ideea de schimbare a conducerii FRF, varianta cu Hagi dovedindu-se şi fantezistă şi neproductivă. Dar cum i-ar fi stat lui Marin Condescu să îl sprijine pe Gică Popescu după ce l-a făcut încă odată preşedinte de Federaţie pe Mircea Sandu? Doar că asta ar putea fi o aventură care să se termine prost pentru bossul lui Pandurii pentru că alt contracandidat nu se iveşte iar cu Gică Popescu punţile sunt tăiate. Unde mai punem că are şi handicapul de a nu veni din lumea fotbalului.
Războiul cu Mircea Sandu, de altfel legitim dar care aduce o pagubă la Pandurii în cazul Iordache de 1 milion de euro, ar putea să ne fie fatal. Chiar dacă Condescu conduce o alianţă a cluburilor mici, vitală într-o adunare generală, el nu are susţinerea greilor. Dacă ne uităm mai bine, Becali, Iancu, Copos, Mureşan, Borcea şi ceilalţi îşi urmăresc interese proprii. Becali şi Borcea au urlat că vor arbitrii străini dar nu s-au luat de Mircea Sandu nici un moment, aşa că la un moment dat s-ar putea să rămânem în ofsaid. Unde mai punem că Steaua şi Dinamo au avut sau au nevoie de clemenţa UEFA care o poate obţine doar Mircea Sandu prin poziţia sa. Aşa că a lupta acum direct cu Mircea Sandu nu e cea mai bună idee chiar dacă ai dreptate. Naşul deja a servit o replică cu terenurile făcute la Pandurii care ar fi costat mai mult, lucru pe care l-a tăinuit, dacă se confirmă, când venea la chiolhanuri în Gorj. Iar de unde ia banii Condescu pentru a ţine echipa nu ar trebui să fie treaba lui Mircea Sandu nici măcar de ar fi ilegal, oricum nu e cazul la Târgu-Jiu.
Şi totuşi, pariul lui Marin Condescu este de a da de pământ cu Mircea Sandu. Gorjeanul nostru are şi un argument puternic, ca şi în politică, cade mereu în picioare. Noi mai ştim însă şi un proverb, orice naş îşi are naşul dar aici se poate aplica în ambele direcţii. Să ne rugăm să câştige fotbalul!