Energia Pandurii Târgu-Jiu pregătită pentru noul sezon

Cu o echipă întărită faţă de sezonul trecut şi cu un antrenor care ar putea să candideze la preşedinţia FRH, Energia Pandurii va fi o nucă greu de spart în noul sezon. La trofeul echipei Steaua de la Chiajna doar echipa gazdă s-a dovedit mai bine pregătită. Gorjenii au învins finalista Challenge Cup pe care o vor întâlni şi în prima etapă a sezonului regulat.

Antrenorul Energiei, Vasile Stângă se va baza din această vară pe o echipă echilibrată numeric şi valoric.
În noul sezon, handbaliştii gorjeni, promit că le va fi foarte greu adversarilor la Târgu Jiu

Energia Pandurii Târgu-Jiu a câştigat fără probleme primele două meciuri ale turneului amical de la Chiajna, scor 35-27, contra finalistei Challenge Cup din sezonul trecut, Bucovina Suceava şi 43-32 cu CSM Bucureşti. Gorjenii au fost în permanenţă la conducerea meciului şi au intrat la cabine cu un avantaj minim, 17-16. Gorjenii s-au distanţat permanent cu o echipă din care au făcut parte Dragomir, Rădulescu – Humberto (4 goluri), Apolzan (1), Kukrika (8), Florea (7), Truică (4), Giotoiu (2), Enache (2), Vukas (6), Păiuş (1), Criciotoiu, Kapular, Vali Popescu.
Finala Turneului de la Chiajna a adus înfrângerea gorjenilor în faţa Stelei. Steaua a câştigat cu 34-22 dar pe fondul problemelor de lot ale noastre. Kukrika s-a accidentat în debutul partidei iar la jumătatea reprizei a fost eliminat Giotoiu. La pauză steliştii au avut un avantaj minim, 13-12, dar în repriza a doua nu au mai existat decât ei. Fără evoluţia lui Dragomir, care a fost declarat şi portarul turneului, scorul putea fi şi mai mare. Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Steaua, urmată de Energia Pandurii, Bucovina Suceava şi CSM Bucureşti. Pandurii trecuseră în precedentele două jocuri ale competiţiei de Bucovina Suceava, scor 35-27 şi CSM Bucureşti, scor 43-32. Florin Dragomir (Energia) a fost declarat de către organizatori cel mai bun portar al turneului, Dan Ilieş (Steaua) a câştigat titlul de cel mai bun jucător iar Valentin Pătru (CSM Bucureşti), golgheterul competiţiei.
Vasile Stângă, antrenorul gorjenilor despre care se spune că i s-ar fi propus să candideze la şefia FRH, a caracterizat acest meci: „A fost o primă repriză bună. Odată cu accidentarea lui Kukrika potenţialul nostru ofensiv s-a mai diminuat. Meritam să pierdem. E bine că ne-am revenit cu picioarele pe pământ după ce câştigasem şapte meciuri la rând. Această înfrângere ne prinde bine că începea campionatul şi ne credeam invincibili. Avem o echipă puternică, dar dacă ne lipsesc doi oameni devenim o echipă normală. Nu am prea văzut remarcaţi”.