Pandurii, umiliţi de o nou promovată

După un început de sezon peste aşteptări când au ocupat chiar locul I, Pandurii a înregistrat două eşecuri, ultimul fiind de-a dreptul supărător în faţa echipei Internaţional Curtea de Argeş, aflată la primul sezon de Liga I. Cu un joc modest şi previzibil, cu jucători care parcă sunt tot în vacanţă, târgujienii s-au constituit într-o surpriză a etapei. Gorjenii învinseseră pe argeşeni în meciurile de pregătire. În timp ce Marin Condescu nu a fost la meci din motive de negocieri cu Trică şi participare la „Recursul etapei”, Sorin Cârţu a stat în tribune ca în majoritatea timpului de când e la Târgu-Jiu. Etapa viitoare, gorjenii se deplasează la Piatra Neamţ, meciul nefiind transmis de nici o televiziune.

sorin-cartuSuporterii Pandurilor au fost luaţi prin surprindere de eşecul echipei favorite în faţa argeşenilor, o echipă care a obţinut maximul de puncte în deplasare la Dinamo şi Pandurii. Mai mult, în cazul unei victorii, Pandurii ar fi revenit în fotoliul de lider pe care l-a mai ocupat după etapa a II-a. La fel de adevărat este că echipa gorjeană nu are nici lotul şi nici valoarea pentru o asemenea poziţie. Pandurii a pierdut trei puncte însă în faţa unei posibile contracandidate la retrogradare.

Povestea celor cinci goluri
După o repriză anostă în care doar ratarea lui Grecu ne-a făcut să realizăm că prima echipă e o pălărie prea mare pentru el, repriza a doua a fost una extrem de animată. Au fost cinci goluri, toate frumoase, şi răsturnări de situaţie spectaculoase. Scorul a fost deschis de Răduţ în minutul 52 care a primit o pasă de la Kone şi l-a executat pe Stanca cu şansă. Doar cinci minute a durat această situaţie. După două minute de la intrarea pe teren, Milanko Raskovic, fost fotbalist al Stelei Roşii Belgrad, a primit o pasă în careu şi a marcat în poarta lui Marius Popa. Au urmat zece minute de foc cu o bară a lui Kone şi două lovituri de la 11 metri. Mai întâi Grecu şi-a mai spălat din păcate, a fost faultat de Băcilă în careu iar Hidişan a marcat din penalty în minutul 68. Nici nu se aşezaseră bine spectatorii că şi argeşenii au primit un penalty pe care l-au transformat prin acelaşi Răduţ.
Meciul părea să se termine la egalitate când Vezan a prins un şut de la 25 de metri fără speranţe pentru Stanca.

Un meci modest
Gorjenii au prins duminică al doilea meci slab după ce şi la Craiova s-au făcut de râs. Sorin Cârţu a declarat după meci:

“Sunt foarte supărat. Este un rezultat nemeritat, pentru că adversarii au avut trei şuturi pe poartă, au dat trei goluri şi au obţinut victoria cu multă şansă, însă cei de la Internaţional au dat un exemplu de cum trebuie să joci în deplasare”. Acelaşi tehnician, consemnat pentru multe etape spre a vedea meciurile din tribună, spunea: “A fost o conjunctură favorabilă pentru ei, pentru că noi am luat goluri foarte uşoare, în urma unor neînţelegeri mari între fundaşii centrali. Anul trecut au jucat bine, dar acum Chibulcutean şi Martinovic greşesc. Luăm uşor goluri şi din cauza asta jucăm întotdeauna în dezavantaj”.

De reţinut că Marin Condescu a rămas la Bucureşti pentru a participa la o emisiune de televiziune dar şi pentru a discuta mai multe transferuri, pe lângă Vali Negru apărând acum în discuţie şi Eugen Trică de la CFR Cluj. Dacă discuţiile au fost cu folos rămâne să ne lămurim în următoarele zile.

Pandurii – Internaţional 2-3 (0-0)
Pandurii: Răzvan Stanca-Adrian Rusu, Novak Martinovic, Alin Chibulcutean, Alexandre Cardoso-Florin Hidişan, Mădălin Murgan (Păcurar), Florin Stângă, Constantin Grecu-Ibon Perez Arrieta (Raskovic), Jaka Stromajer (Lazic). Antrenor Sorin Cârţu
Internaţional: Marius Popa-Cosmin Băcilă, Izvoranu, Ousmane Viera Diarrassouba, Alexandru George Neagu-Emmanuel Kone, Mihai Cosmin Răduţ (Lucian Itu), Claudiu Voiculeţ, Claudiu Vezan-Ovidiu Stoianof (Menassel), Cornel Frăsineanu. Antrenor Ştefan Stoica
Arbitri: Mugurel Drăgănescu, Cătălin Savu, Liviu Ciubotariu
Stadion: Municipal Târgu Jiu,
Spectatori: 6000
Goluri: Raskovic-min. 57 şi Hidişan-min 68 pentru Pandurii; Răduţ-min. 52 şi 70, Vezan-prelungiri