Nici nu a fost bine reconfirmat Antonescu la şefia Partidului Naţional Liberal, că unii politicieni, atât de la putere, cât și din opoziție, au început să strănute, alergici fiind probabil. P.N.L. are însă şansa să continue drumul ascendent pe care, deși în compania Partidului Social Democrat, Crin Antonescu se străduieşte să îl impună. Știm sigur că astăzi nu va mai dezerta nimeni din partid, așa cum se întâmpla în urmă cu trei ani, întrucât P.N.L. se află la putere. Cei care au plecat, deși evident nu suportă parfumul de CRIN și-ar dori să revină, dar acest subiect impune o altă discuție. Pentru aceştia, deviza istorică a liberalilor a fost înlocuită cu mult mai actuala „pentru noi înşine”.
Preşedintele P.N.L. a declarat, după realegerea sa în funcţie la Congresul partidului, că are emoţii cauzate nu atât de recunoştinţa în faţa încrederii acordate, cât de gândul că este ultima oară când participă, cel puţin ca preşedinte al P.N.L., la un Congres al partidului. Altfel spus, a lăsat să se înțeleagă, pentru a fi apoi întrebat la ce s-a referit. „Nu am limitare la numărul de mandate, dar am avut în vedere faptul că în intervalul de până la următorul Congres, cel din 2016, vor fi alegeri prezidenţiale în 2014, pe care, dacă le voi câştiga, voi deveni preşedintele României, deci nu voi mai putea fi membru al P.N.L. şi cu atât mai puţin preşedinte”.
Istoric fiind, Crin Antonescu știe însă că până în 2014, în politica românească lucrurile ar putea lua o altă direcție, cel puțin trecutul ultimilor ani producând întotdeauna surprize, iar din istorie e bine să tragem învățămintele necesare. Poate așa se explică și subita orientare „național-liberală” a lui Klaus Iohannis. Dar cine știe? Cum scenariile politice din România sunt mai ceva decât cele de la premiile „Oscar” sau „Globul de Aur”, așteptăm cu nerăbdare să vedem cine, din politica românească, va primi „omulețul Gopo”. Până atunci însă la P.N.L. încă se poartă parfumul de CRIN.