Adrian Năstase la Cotroceni

Loading

În ultimele săptămâni aflăm de tot mai mulţi candidaţi la Preşedinţie, pe lângă Crin Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu, în spaţiul public apărând speculaţii cu Sorin Oprescu, Victor Ponta şi chiar Klaus Johannis. Nimeni nu pare să ia în seamă o revenire a lui Adrian Năstase deşi, la acest moment, inepta Justiţie românească la asta lucrează. Mai exact, condamnarea şi arestarea lui Adrian Năstase, forţate după cum au mărturisit şi purtătorii de robă, i-au convins pe majoritatea românilor de abuz. Ce se întâmplă în aceste zile cu amânarea judecăţii recursului DNA pentru că nu există o justificare a sentinţei este un nou abuz pentru ca să nu existe dubii că Adrian Năstase este un persecutat. Cu o imagine refăcută în temniţă, Adrian Năstase poate fi soluţia pentru Cotroceni în 2014.
Desigur, nimeni nu va recunoaşte acest lucru şi pe mulţi o să-i încurce, dar Adrian Năstase va reveni în politică. După ce ai trecut la un pas de moarte, nu cred că fostul premier se va mai mulţumi cu puţin cum a făcut-o în 2005 cu Ion Iliescu sau, mai târziu, cu Mircea Geoană sau Victor Ponta. Pe fondul problemei că pesediştii nu îl doresc cu adevărat pe Crin Antonescu la Cotroceni, cea mai bună variantă va fi Adrian Năstase. Dacă va reuşi să gestioneze cu succes uriaşul capital de imagine din aceste zile, Năstase va fi singurul politician din USL, cap la cap poate cu Sorin Oprescu, fără pierderi în sondaje. Şi atunci, ghici ghicitoarea mea!
De partea cealaltă avem simulacru de Justiție pe care îl vedem în fiecare zi. La acest moment sunt foarte puțini în România, și vor fi și mai puțini în viitor, care vor crede în Justiția din România unde frații Cămătaru sunt eliberați a doua zi pentru că nu ar reprezenta pericol public iar unui fost prim ministru al României îi încalci și dreptul legal de a beneficia de o reducere a pedepsei. Această rușine de pe fața Justiției române se va spăla cu mari eforturi, dacă se va întâmpla asta vreodată, și cu trimiterea după gratii a celui care a deschis Cutia Pandorei. Faptul că Traian Băsescu își negociază imunitatea pe unde apucă ne face să credem că și el crede același lucru.