O săptămână de schimbări politice la Gorj

După doar cinci luni de conducere a deconcentratelor, reprezentanţii PSD din judeţ vor fi schimbaţi în această săptămână din funcţii după ce partidul lor a părăsit guvernarea. Numele propuse de PDL sunt membrii ai acestui partid dar şi foşti liberali cum ar fi Gheorghe Cocină, Mihai Versin şi Aurel Tomescu. Primele funcţii pierdute de PSD la Gorj au fost cea de prefect, Liviu Andrei în locul lui Ion Florescu, şi cea de inspector şcolar general, Iustin Paralescu în locul lui Nicolaie Mergea.

Ion Călinoiu şi Ionel Manţog privesc diferit schimbările şefilor de deconcentrate de la Gorj
Ion Călinoiu şi Ionel Manţog privesc diferit schimbările şefilor de deconcentrate de la Gorj

Retragerea PSD de la guvernare a atras un val de schimbări în teritoriu. Rămas cu povara guvernării într-o perioadă electorală, PDL-ul îşi impune cu rapiditate oamenii în funcţie. PSD-ul şi PNL-ul speră ca perioada de dominare PDL să ia sfârşit odată cu turul II în 6 decembrie 2009. Prefectul Liviu Andrei a promis ca până la sfârşitul săptămânii să numai rămână picior de pesedist în funcţie la nivelul judeţului Gorj.
Scandal pe funcţii
Reprezentanţii PSD nu se lasă duşi uşor din funcţii deşi fostul lor lider, Nicolae Mischie, le-a cerut să o facă fără scandal.  Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, a precizat presei că PD-L condus de Ionel Manţog încearcă să politizeze toate instituţiile statului, numind directori fără experienţă. Călinoiu susţine că, prin schimbările radicale ale pedeliştilor, Manţog dă dovadă de mare sadism şi este ţinut în continuare în braţe de către Traian Băsescu, deşi preşedintele statului blamează corupţii. În replică, liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, declară că social-democratul Ion Călinoiu este cel mai mare hoţ din judeţ şi, din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, nu a făcut nimic.
Tot Ionel Manţog spunea săptămâna trecută că „Ceea ce a făcut Ion Florescu cu primarii PDL e greu de catalogat. Prefectul trebuia să fie cât de cât echidistant politic, dar a făcut partizanat politic. Pe Ion Florescu l-aş schimba pe loc şi i-aş pune eticheta de „Interzis în funcţii publice”. Apoi aş mai schimba la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. La Inspectoratul Teritorial de Muncă nu ştiu ce aş schimba că nu am auzit nici de bine nici de rău. Nu ştiu dacă se întâmplă ceva acolo. Dacă mă întreabă cineva de schimbarea conducerii IPJ Gorj nu ştiu ce să spun, dar pot să spun că nu sunt mulţumit de activitatea poliţiei de la Gorj şi de activitatea poliţiei în general”.

Nume noi şi nume vechi
Simona Dumitrașcu, Ilie Merfu, Gheorghe Cocină, Radu Socolovschi, Mihaela Moţa sau Cătălin Manciu, sunt doar câteva dintre persoanele despre care se spune că îi vor înlocui din funcții pe directorii PSD ai unor instituţii deconcentrate din Gorj. Sunt decise schimbările pentru Inspecția în Construcții, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Direcţia de Tineret, Direcția de Sănătate Publică și Casa Asigurărilor de Sănătate.
Prima schimbare, coordonată chiar de prefectul Liviu Andrei, a fost chiar cea a inspectorului şcolar general Nicolaie Mergea cu tânărul Iustin Paralescu. Profesor de matematică, Iustin Paralescu a ocupat timp de patru ani funcţia de inspector de matematică iar numele său a fost vehiculat în luna mai 2009 pentru funcţia de inspector şcolar general adjunct din partea PDL, mutare care nu a mai avut loc din pricina faptului că partidele politice au rupt protocolul la Gorj.
Radu Socolovschi este propunerea PDL Gorj pentru ocuparea funcției de director al Agenției pentru Protecția Mediului. La Garda de Mediu Gorj, social-democratul Gheorghe Sanda va fi înlocuit, cel mai probabil, de fostul director Ovidiu Ilie.  Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă va avea un nou director în persoana Mihaelei Moţa, care-l va înlocui pe Ion Cochină. Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate va fi condusă de fostul preşedinte Gheorghe Cocină, care-l va înlocui pe Daniel Titu Bondoc. La Direcția pentru Sănătate Publică este vehiculat numele lui Cătălin Manciu, actual director adjunct al instituţiei, care-l va înlocui pe Marius Boeriu.  Gheorghe Novac va fi repus  la şefia Direcţie Silvice Gorj în locul lui Ovidiu Cârstoc. La Inspectoratul de Stat în Construcţii, Vasile Purcel va fi înlocuit cu Ilie Merfu, în timp ce la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Traian Pătrășcoiu lasă locul Simonei Dumitraşcu, fost inspector adjunct și actual purtător de cuvânt. Profesorul Doina Marica va fi directorul Direcţiei de Tineret în locul lui Horaţiu Gorun, cel care a fost propus pentru funcția de subprefect.

6 Comments on “O săptămână de schimbări politice la Gorj”

  1. profesorul doina marica… buna rau…elena udrea in varianta pd-l gorj,iustin paralescu ,horatiu gorun mihaela mota,gabi liao,bravo pd-l gorj,sustineti eliberarea varstei a 3 a din functii.

  2. astia tineri sunt niste fraieri ca se baga cu mantog in mizerie,eu ii stiu sunt niste tineri isteti oare ce au de castigat pentru 2 luni cat mai e pana la alegeri?

  3. ce este rau ca doamna marica este o femeie frumoasa,pd-l gorj are nevoie de multa frumusete ca sa mai uite lumea de maleficul manty,elena udrea de gorj este o femeie desteapta si capabila,o sa demonstreze multora ca o sa se descurce mult mai bine decat altii si cred ca a ajuns cunoscuta doar prin inteligenta sa.

Comments are closed.