Mircea Geoană – preşedinte

psdpcmircea-geoana-presedintepsdpc

mircea-geoana-posterMircea Geoană s-a născut în Bucuresti, pe 14 iulie 1958. Tatăl său, Ioan, a fost cadru militar, în vreme ce mama sa, Elena Iuliana, a lucrat ca inginer la ITB.
In 1972, a intrat la liceul Sf. Sava din Bucureşti, unde a urmat profilul real.. Mircea Geoană a absolvit cursurile Facultăţii de Mecanică, din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, iar în 1987 s-a înscris la Facultatea de Drept din Bucureşti.
Şi-a completat experienţa academică, fiind bursier al prestigioasei Ecole Nationale d’Administration-Paris, în 1992 şi cu doctorat in Economie mondială la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Recunoscut astăzi ca fiind unul dintre principalii lideri politici care au contribuit la aderarea României in structurile euro-atlantice, Mircea Geoană a absolvit în 1994 Cursul despre Instituţii democratice al NATO. În perioada in care a fost ambasador al României la Washington, a urmat Programul de dezvoltare manageriala al Grupului Băncii Mondiale, in cadrul Harvard Business School.
Mircea Geoană este casatori de 24 de ani cu Mihaela, de profesie arhitect. Mihaela Geoană este implicată în numeroase proiecte caritabile, fiind preşedintele Fundaţiei Renaşterea şi preşedintele Crucii Roşii România. Împreună, Mircea şi Mihaela Geoană, au doi copii: Ana-Maria (14 ani) si Alexandru (16 ani
In 1990, Mircea Geoană a intrat în corpul diplomaţilor, fiind repartizat, în urma unui examen, ca referent pe relaţia cu Franţa.
In cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Mircea Geoană a ocupat poziţia de Director al Departamentului de Afaceri Europene (NATO, Comunitatea Europeana, OSCE, UE, Consiliul Europei), pentru ca, in 1991, să conducă delegaţia română la Comitetul Înalţilor funcţionari ai OSCE.
In 1994, Mircea Geoană a fost numit în funcţia de Director General pentru Asia, America Latina, Orientul Mijlociu şi Africa, iar in 1995, în cea de Director General pentru Europa, America de Nord, Asia, America Latina, Orientul Mijlociu şi Africa.
In perioada 1993-1995, Mircea Geoana a ocupat si funcţia de purtător de cuvânt în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
In februarie 1996, la doar 37 de ani, Mircea Geoană a fost numit ambasador extraordinar si plenipotenţiar al României in Statele Unite ale Americii. Astfel, el devenea cel mai tânăr ambasador din corpul diplomatic roman. Datorita profesionalismului si seriozităţii de care a dat dovadă, în martie 2000, i-a fost acordat rangul diplomatic de ambasador.
In decembrie 2000, Mircea Geoană a fost desemnat Ministru al Afacerilor Externe. Ca şef al diplomaţiei romaneşti, Mircea Geoană a fost unul dintre principalii artizani ai aderării României la NATO în primăvara anului 2004.
Ca ministru de externe, Mircea Geoană a deţinut funcţia de Preşedinte în exerciţiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Securitate in Europa (OSCE) in anul 2001, pentru ca patru ani mai târziu, să îndeplinească mandatul de reprezentant personal al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru Georgia. In 2004, Mircea Geoană a asigurat pentru câteva luni preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU.
Mircea Geoana a devenit membru al Partidului Social Democrat in 2001. La fel ca in diplomatie, ascensiunea sa in politica romaneasca a fost extrem de rapida. Dupa patru ani de activitate politica, Mircea Geoana a fost ales presedinte al social-democratilor in aprilie 2005, functie in care a fost reconfirmat pe 10 decembrie 2006, de catre Congresul Partidului Social Democrat.
Este la al doilea mandat de senator. Din decembrie 2008 a fost ales Preşedinte al Senatului României
„Îmi propun să fiu un preşedinte care va aduna toate eforturile, din ce în ce mai disperate, ale celor care doresc să trăiască într-o Românie normală şi echilibrată: oameni simpli, societatea civilă, sindicate, politicieni, oameni de afaceri, toate categoriile sociale şi profesionale pe care le va integra într-un proces colectiv de transformare a societăţii. Pentru că nu cred în liderul mesianic care schimba totul de unul singur. Trebuie să învingem împreună!
Ca preşedinte al României voi propune înfiinţarea unui Comandament naţional pentru atragerea fondurilor europene şi înfiinţarea de centre regionale care sa ofere asistenţă întreprinzătorilor care vor să folosească bani europeni. În acest fel vom putea să venim în ajutorul firmelor care în prezent se confruntă cu probleme de finanţare. Absorbţia fondurilor europene va permite României valorificarea potenţialului agricol, asigurarea din producţia internă a consumului alimentar al populaţiei şi disponibilizarea unor cantităţi pentru export, modernizarea capacitaţilor energetice, obţinerea de energie din surse alternative, încurajarea sectorului IMM-urilor, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii publice de transporturi şi utilităţi. În multe dintre aceste domenii, se pot promova parteneriate de tip public privat.
Ca preşedinte al României voi susţine adoptarea unei noi Legi a Parteneriatului Public Privat. Acest model de parteneriat constituie o soluţie aplicată în majoritatea statelor europene pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, construcţia de scoli şi spitale, dar şi pentru prestarea unor servicii sociale. În acelaşi timp România are nevoie de o agendă de competitivitate, astfel încât produsele şi serviciile romaneşti, precum şi forţa de muncă instruită la noi în ţară să poată concura cu succes pe pieţele europene.
Prima obligaţie a viitorului preşedinte şi a viitorului Guvern instalat până de Crăciun este să restabilească încrederea românilor în propria lor ţară şi încrederea străinilor că la Bucureşti a trecut perioada de nebunie politică, că am ştiut să ne adunăm încă o dată, să relansăm economia, să creăm locuri de muncă şi să ne luptăm, într-adevăr, cu criza!”

ÎNVINGEM ÎMPREUNĂ!

florin-carciumaruSunt convins că Mircea Geoană  are capacitatea să unească toate eforturile naţionale pentru ca România să poată lupta cu criza.
Sunt convins că Mircea Geoană  poate contribui la transformarea României într-un lider regional în domeniul energiei.
Sunt convins că Mircea Geoană  are puterea de a strânge România, pentru un viitor sigur, în jurul unor valori comune .
Am încredere în vocaţia democratică a lui Mircea Geoană.
Am încredere în experienţa diplomatică a lui Mircea Geoană.
Am încredere în realizarea voinţei lui Mircea Geoană de a fi un preşedinte unificator.
De aceea vă invit  să votăm Mircea Goană Preşedinte!

ion-calinoiuA venit clipa să alegem un preşedinte cu experienţă în politica externă, nu unul care să facă o figură jalnică atunci când merge în străinătate, ci să aducă investiţii.
Mircea Geoană are calităţi, demonstrate, care îi permit să aducă Romînia, într-un timp scurt, în atenţia investitorilor. Are soluţii pentru atragerea reală şi consecventă a fodurilor europene în economia românească.
Mircea Geoană va reuşi , cu ajutorul profesioniştilor şi instituţiilor, să creeze un model economic post criză care să fie viabil.
Pentru viitorul nostru votăm Mircea Geoană Preşedinte!

5 Comments on “Mircea Geoană – preşedinte”

 1. Romani duminica ne hotaram viitorl presedinte si spre binele nostru acesta nu trebuie sa fie Geoana ci Traian Basescu. Nu-l puteti vota pe Geoana un om pe post de marioneta care si-a facut o garmada de datori politice sperand sa castige electorat, un om in a carui campanie s-au folosit mijloace neortodoxe ex: filmuletul in care Traian Basescu loveste un copil… care sa dovedit a fi trucat, un om care vine din PSD vechiul PCR adica partidul comunist roman, daca va castiga PSD-ul atunci sangele celor morti la revolutia din 89 a curs degeaba . Nu puteti vota un om in spatele caruia se ascund corupti ca Adrian Nastase impreuna cu matusa lui Tamara, comunisti ca Ion Iliescu care a adus minerii la Bucuresti si a gratiat in ultimele zile la presedentie o gramada de puscariasi in frunte cu Miron Cozma, hoti ca Sorin Ovidiu Vantu care a falimentat FNI si si-a insusit banii oamenilor saraci pentru a castiga un loc de frunte in Top 300, recidivisti ca Dinu Patriciu. Sa nu uitam ca in spatele lui Geoana se afla acum si PNL-ul un partid care se dadea liberal dar acum se da de partea comunismului. Acest partid in frunte cu Crin Antonescu care acum cateva zile il facea el insusi marioneta pe Geoana acum ascunzand-se si el in spatele „prostanacului” . Din pacate din aceasta lista neagra nu il pot uita pe prea iubitul nostru Tariceanu care ne-a nenorocit cu taxa lui de prima inmatriculare. Romanii … nu de oamenii de mai sus avem nevoie… nu de Geoana care a a evitat intalnirile fata in fata cu Traian Basescu de teama de a nu fi bagat in corzii. Romania nu are nevoie de o adunatura de corupti la carma ei ci are nevoie de un presedinte democrat fara nici o datorie politica si in spatele caruia se afla oameni cinstiti nu ca cei amintiti mai sus . Votati TRAIAN BASESCU! un om care nu are aliat decat poporul roman….. by Jebeleanu

 2. Dragi romani, e timpul sa renuntam la Traian Basescu. cine nu intelege ca portocaliul a murit e condamnat sa stea la masa cu hotii, criminalii si demagogii. Daca vreti sa stati alaturi de Mionica Macovei, Elena Udrea, Ionel Mantog, Cocos, Umbrarescu, condescu, votatii/i, dar ei cu banii si puterea iar voi cu saracia. Voteaza Mircea Geoana! El e recomandat de un om care nu a furat niciodata, Ion Iliescu! Gargara lui Basescu nu mai minte pe nimeni!

 3. DECLARATIE DE PROSTEALA SOCIAL-DEMOCRATA A TOVARASULUI CARCIUMARU.

  CETATENI?DOAR CEI CUNOSCUTI…. LI SE REZOLVA PROBLEMELE,IN SCHIMB CELORLALTI ,NEMULTUMIRILE(MESAJELE) LE SUNT STERSE.CU TOATE CA PRIMARUL STIE TOT,CONTINUA CU PROSTEALA SI SFIDAREA.BRAVO LUI CA E SMECHER SI SPAGA MERGE.

  HAI, PRIMARE, STERGE TOT!CA DAI FALIMENT.UNDE MAI GASESTI AFACERE CA ASTA.

  TE DERANJEAZA,DATI DEMISIA CA NU TE OBLIGA NIMENI SA MUNCESTI ATIT DE MULT SI DEGEABA.MAI LASA PE ALTUL SA VEDEM FACE CA TINE.
  EU POATE FAC LA FEL CA ASA MI-AI SPUS CIND AM FOST IN AUDIENTA,DAR SUNT ALTI MAI BUNI,MINT MAI PUTIN,SI POATE AI ESTE FRICA DE VREO LEGE.LA DOMNIA VOASTRA NU ARE NIMENI CEI FACE.

  CETATENI(CUM VA SPUNE IDOLUL LA TELEVIZOR),AVETI UN PRIMAR CARE NU IA SPAGA DAR E CEL MAI BUN SPAGAR,SUNTETI CEI MAI BUNI.

  LA CARE AI DAT AUTORIZATI, CUM SA LE DAI AMENZI ,AR FI CULMEA PROSTIEI,CIT A PIERDUT EL PIERZI SI TU.

  SUNT FOARTE MULTI PROSTITI DE PRIMAR DAR SUNT MULT MAI MULTI SPAGARI CARE SUNT DISPUSI SA DEA SPAGA.NU CONTEAZA PROBLEMELE CETATEANULUI,CA ESTE PERSOANA CU HANDICAP,CA ARE DREPTUL LA…,AUTORIZATIILE II IZOLEAZA PE CEILALTI,SPAGA ESTE FOARTE IMPORTANTA,DOVEZILE SE VAD.

  SA FIU PERTINENT CU CETATEANUL,ABUZURILE CARE SE FAC DE CETATENI,SE FAC DATORITA PRIMARIEI SI SE INTIMPLA IN TOT ORASUL,DAR SUNT SIGUR CA MAJORITATEA AU DAT SPAGA SI AU AUTORIZATI,CA TOATE CONSTRUCTIILE SI UTILITATIILE INFLORESC CA CIUPERCILE.DAR PRIMARIA IN ZONELE CENTRALE POATE IN RESTUL NU VREA.SI DACA PRIMARIA VREA SA IA MASURI CU ASOCIATIILE IA,IAR PROSTEALA CU AMENZIILE TINE LA CARE NU SUNT INFORMATI,IN ZONELE CENTRALE IA AMENDAT
  CETATENI!PRIMAR CA…SA TOT AI.ARE BLOG,E SARAC, E SOCIAL DEMOCRAT.E FRUMOASA SOCIAL-DEMOCRATIA DAR SA FIM TOTI LA FEL.

  ATENTIE…CEI MAI BUNI CETATENI SUNT PUPINCURISTI,MILOGI…,CU CARACTER,DE NEAM…,OAMENI BINE PREGATITI.
  CE CITESTI PE BLOGUL ASTA TE CRUCESTI,BRAVO,CETATEANULE.
  SE VA SCHIMBA TARA ASTA?CAND O ZBURA PORCUL.

  PRIMARUL RASPUNDE FARA TAGADA CAND ESTE VORBA DE AFACERI.MULTE SUCESURI CETATENI SI BRAVO VOUA.

  SOLUTII,STRATEGI,VRAJEALA ASTA TINE LA CETATENI…SPAGA??????
  ALO…SERVICIILE,INSTITUTIILE SOMN USOR,PRIMARUL VAGHEAZA,SI VA DEVENI UN MARE MAGNAT,CA INVESTITOR ESTE SI UNUL POTENT.

 4. TOTI PSD-ISTI SUNT SARACI.
  DECLARATIE DE PROSTEALA SOCIAL-DEMOCRATA A TOVARASULUI CARCIUMARU.

  CETATENI?DOAR CEI CUNOSCUTI…. LI SE REZOLVA PROBLEMELE,IN SCHIMB CELORLALTI ,NEMULTUMIRILE(MESAJELE) LE SUNT STERSE.CU TOATE CA PRIMARUL STIE TOT,CONTINUA CU PROSTEALA SI SFIDAREA.BRAVO LUI CA E SMECHER SI SPAGA MERGE.

  HAI, PRIMARE, STERGE TOT!CA DAI FALIMENT.UNDE MAI GASESTI AFACERE CA ASTA.

  TE DERANJEAZA,DATI DEMISIA CA NU TE OBLIGA NIMENI SA MUNCESTI ATIT DE MULT SI DEGEABA.MAI LASA PE ALTUL SA VEDEM FACE CA TINE.
  EU POATE FAC LA FEL CA ASA MI-AI SPUS CIND AM FOST IN AUDIENTA,DAR SUNT ALTI MAI BUNI,MINT MAI PUTIN,SI POATE AI ESTE FRICA DE VREO LEGE.LA DOMNIA VOASTRA NU ARE NIMENI CEI FACE.

  CETATENI(CUM VA SPUNE IDOLUL LA TELEVIZOR),AVETI UN PRIMAR CARE NU IA SPAGA DAR E CEL MAI BUN SPAGAR,SUNTETI CEI MAI BUNI.

  LA CARE AI DAT AUTORIZATI, CUM SA LE DAI AMENZI ,AR FI CULMEA PROSTIEI,CIT A PIERDUT EL PIERZI SI TU.

  SUNT FOARTE MULTI PROSTITI DE PRIMAR DAR SUNT MULT MAI MULTI SPAGARI CARE SUNT DISPUSI SA DEA SPAGA.NU CONTEAZA PROBLEMELE CETATEANULUI,CA ESTE PERSOANA CU HANDICAP,CA ARE DREPTUL LA…,AUTORIZATIILE II IZOLEAZA PE CEILALTI,SPAGA ESTE FOARTE IMPORTANTA,DOVEZILE SE VAD.

  SA FIU PERTINENT CU CETATEANUL,ABUZURILE CARE SE FAC DE CETATENI,SE FAC DATORITA PRIMARIEI SI SE INTIMPLA IN TOT ORASUL,DAR SUNT SIGUR CA MAJORITATEA AU DAT SPAGA SI AU AUTORIZATI,CA TOATE CONSTRUCTIILE SI UTILITATIILE INFLORESC CA CIUPERCILE.DAR PRIMARIA IN ZONELE CENTRALE POATE IN RESTUL NU VREA.SI DACA PRIMARIA VREA SA IA MASURI CU ASOCIATIILE IA,IAR PROSTEALA CU AMENZIILE TINE LA CARE NU SUNT INFORMATI,IN ZONELE CENTRALE IA AMENDAT
  CETATENI!PRIMAR CA…SA TOT AI.ARE BLOG,E SARAC, E SOCIAL DEMOCRAT.E FRUMOASA SOCIAL-DEMOCRATIA DAR SA FIM TOTI LA FEL.

  ATENTIE…CEI MAI BUNI CETATENI SUNT PUPINCURISTI,MILOGI…,CU CARACTER,DE NEAM…,OAMENI BINE PREGATITI.
  CE CITESTI PE BLOGUL ASTA TE CRUCESTI,BRAVO,CETATEANULE.
  SE VA SCHIMBA TARA ASTA?CAND O ZBURA PORCUL.

  PRIMARUL RASPUNDE FARA TAGADA CAND ESTE VORBA DE AFACERI.MULTE SUCESURI CETATENI SI BRAVO VOUA.

  SOLUTII,STRATEGI,VRAJEALA ASTA TINE LA CETATENI…SPAGA??????
  ALO…SERVICIILE,INSTITUTIILE SOMN USOR,PRIMARUL VAGHEAZA,SI VA DEVENI UN MARE MAGNAT,CA INVESTITOR ESTE SI UNUL POTENT.

  SLUGA LUI CARCIUMARU sau SPAGAR,PUPINCURIST CARE-L FUTE GRIJA:
  A user has posted a new comment to a content item you have subscribed
  in http://www.gorjeanul.ro/:

  Name:
  Title:
  Text: bai taicule .. de unde dracu picasi ma?\nbai aerianule.\nuitate frate unde sunt adevaratele probleme.\nte fute pe tine grija ce face primarul asta, care, fata de altii, mai misca ceva, mai face ceva pentru oras.\npe tine ar trebui sa te futa grija de deciziile adevarate.\nacelea sunt luate de ca**tii din pdl.\nstiai ca basescu e presedinte?\nstiai ca boc e premier?\ndar stiai ca berceanu,videanu,udrea si cu altii shmekeri din pdl sunt ministrii ?\nstiai ca deciziile sunt luate de ei ?\nma refer aici, bineinteles, la deciziile pe multi bani.\nnu stiai asta?\nnu iti pasa de deciziile lor?\nsau esti prea ocupat cu otv si taraf?\nsau poate urmaresti ce mai face bote si hormonica columbeanu, nu ?\nhai noroc.\ntrezestete dracu la realitate. ca ne ducem dracu pe zi ce trece cu ale! sii astia ai vostri.
  Content item: http://www.gorjeanul.ro/politic/calinoiu-si-carciumaru-il-sprijina-pe-geoana-pentru-un-nou-mandat-2?Itemid=132#josc3736

  Please do not respond to this message as it is automatically generated and is for information purposes only.

  To unsubscribe to this content item :
  – if you are a registered user : logon, go to the post and edit this post to modify the notify value
  – if you are an unregistered user : add a new post setting again your email but with ‘do not notify’ value

Comments are closed.