Mircea Geoană – preşedinte

psdpcmircea-geoana-presedintepsdpc

mircea-geoana-posterMircea Geoană s-a născut în Bucuresti, pe 14 iulie 1958. Tatăl său, Ioan, a fost cadru militar, în vreme ce mama sa, Elena Iuliana, a lucrat ca inginer la ITB.
In 1972, a intrat la liceul Sf. Sava din Bucureşti, unde a urmat profilul real.. Mircea Geoană a absolvit cursurile Facultăţii de Mecanică, din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, iar în 1987 s-a înscris la Facultatea de Drept din Bucureşti.
Şi-a completat experienţa academică, fiind bursier al prestigioasei Ecole Nationale d’Administration-Paris, în 1992 şi cu doctorat in Economie mondială la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Recunoscut astăzi ca fiind unul dintre principalii lideri politici care au contribuit la aderarea României in structurile euro-atlantice, Mircea Geoană a absolvit în 1994 Cursul despre Instituţii democratice al NATO. În perioada in care a fost ambasador al României la Washington, a urmat Programul de dezvoltare manageriala al Grupului Băncii Mondiale, in cadrul Harvard Business School.
Mircea Geoană este casatori de 24 de ani cu Mihaela, de profesie arhitect. Mihaela Geoană este implicată în numeroase proiecte caritabile, fiind preşedintele Fundaţiei Renaşterea şi preşedintele Crucii Roşii România. Împreună, Mircea şi Mihaela Geoană, au doi copii: Ana-Maria (14 ani) si Alexandru (16 ani
In 1990, Mircea Geoană a intrat în corpul diplomaţilor, fiind repartizat, în urma unui examen, ca referent pe relaţia cu Franţa.
In cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Mircea Geoană a ocupat poziţia de Director al Departamentului de Afaceri Europene (NATO, Comunitatea Europeana, OSCE, UE, Consiliul Europei), pentru ca, in 1991, să conducă delegaţia română la Comitetul Înalţilor funcţionari ai OSCE.
In 1994, Mircea Geoană a fost numit în funcţia de Director General pentru Asia, America Latina, Orientul Mijlociu şi Africa, iar in 1995, în cea de Director General pentru Europa, America de Nord, Asia, America Latina, Orientul Mijlociu şi Africa.
In perioada 1993-1995, Mircea Geoana a ocupat si funcţia de purtător de cuvânt în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
In februarie 1996, la doar 37 de ani, Mircea Geoană a fost numit ambasador extraordinar si plenipotenţiar al României in Statele Unite ale Americii. Astfel, el devenea cel mai tânăr ambasador din corpul diplomatic roman. Datorita profesionalismului si seriozităţii de care a dat dovadă, în martie 2000, i-a fost acordat rangul diplomatic de ambasador.
In decembrie 2000, Mircea Geoană a fost desemnat Ministru al Afacerilor Externe. Ca şef al diplomaţiei romaneşti, Mircea Geoană a fost unul dintre principalii artizani ai aderării României la NATO în primăvara anului 2004.
Ca ministru de externe, Mircea Geoană a deţinut funcţia de Preşedinte în exerciţiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Securitate in Europa (OSCE) in anul 2001, pentru ca patru ani mai târziu, să îndeplinească mandatul de reprezentant personal al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru Georgia. In 2004, Mircea Geoană a asigurat pentru câteva luni preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU.
Mircea Geoana a devenit membru al Partidului Social Democrat in 2001. La fel ca in diplomatie, ascensiunea sa in politica romaneasca a fost extrem de rapida. Dupa patru ani de activitate politica, Mircea Geoana a fost ales presedinte al social-democratilor in aprilie 2005, functie in care a fost reconfirmat pe 10 decembrie 2006, de catre Congresul Partidului Social Democrat.
Este la al doilea mandat de senator. Din decembrie 2008 a fost ales Preşedinte al Senatului României
„Îmi propun să fiu un preşedinte care va aduna toate eforturile, din ce în ce mai disperate, ale celor care doresc să trăiască într-o Românie normală şi echilibrată: oameni simpli, societatea civilă, sindicate, politicieni, oameni de afaceri, toate categoriile sociale şi profesionale pe care le va integra într-un proces colectiv de transformare a societăţii. Pentru că nu cred în liderul mesianic care schimba totul de unul singur. Trebuie să învingem împreună!
Ca preşedinte al României voi propune înfiinţarea unui Comandament naţional pentru atragerea fondurilor europene şi înfiinţarea de centre regionale care sa ofere asistenţă întreprinzătorilor care vor să folosească bani europeni. În acest fel vom putea să venim în ajutorul firmelor care în prezent se confruntă cu probleme de finanţare. Absorbţia fondurilor europene va permite României valorificarea potenţialului agricol, asigurarea din producţia internă a consumului alimentar al populaţiei şi disponibilizarea unor cantităţi pentru export, modernizarea capacitaţilor energetice, obţinerea de energie din surse alternative, încurajarea sectorului IMM-urilor, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii publice de transporturi şi utilităţi. În multe dintre aceste domenii, se pot promova parteneriate de tip public privat.
Ca preşedinte al României voi susţine adoptarea unei noi Legi a Parteneriatului Public Privat. Acest model de parteneriat constituie o soluţie aplicată în majoritatea statelor europene pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, construcţia de scoli şi spitale, dar şi pentru prestarea unor servicii sociale. În acelaşi timp România are nevoie de o agendă de competitivitate, astfel încât produsele şi serviciile romaneşti, precum şi forţa de muncă instruită la noi în ţară să poată concura cu succes pe pieţele europene.
Prima obligaţie a viitorului preşedinte şi a viitorului Guvern instalat până de Crăciun este să restabilească încrederea românilor în propria lor ţară şi încrederea străinilor că la Bucureşti a trecut perioada de nebunie politică, că am ştiut să ne adunăm încă o dată, să relansăm economia, să creăm locuri de muncă şi să ne luptăm, într-adevăr, cu criza!”

ÎNVINGEM ÎMPREUNĂ!

florin-carciumaruSunt convins că Mircea Geoană  are capacitatea să unească toate eforturile naţionale pentru ca România să poată lupta cu criza.
Sunt convins că Mircea Geoană  poate contribui la transformarea României într-un lider regional în domeniul energiei.
Sunt convins că Mircea Geoană  are puterea de a strânge România, pentru un viitor sigur, în jurul unor valori comune .
Am încredere în vocaţia democratică a lui Mircea Geoană.
Am încredere în experienţa diplomatică a lui Mircea Geoană.
Am încredere în realizarea voinţei lui Mircea Geoană de a fi un preşedinte unificator.
De aceea vă invit  să votăm Mircea Goană Preşedinte!

ion-calinoiuA venit clipa să alegem un preşedinte cu experienţă în politica externă, nu unul care să facă o figură jalnică atunci când merge în străinătate, ci să aducă investiţii.
Mircea Geoană are calităţi, demonstrate, care îi permit să aducă Romînia, într-un timp scurt, în atenţia investitorilor. Are soluţii pentru atragerea reală şi consecventă a fodurilor europene în economia românească.
Mircea Geoană va reuşi , cu ajutorul profesioniştilor şi instituţiilor, să creeze un model economic post criză care să fie viabil.
Pentru viitorul nostru votăm Mircea Geoană Preşedinte!