Lovitura de stat eșuată

Loading

Am trăit să o vedem și pe asta, niște indivizi și-au propus să schimbe ordinea constituțională din România prin forță, în numele Diasporei. Pentru prima dată după mulți ani, Jandarmeria și Poliția și-au făcut datoria, să apere instituțiile statului și pe cetățenii lui. Restul, ce vedeți pe la televizor, e politică și manipulare. Poate că instituția fundamentală din domeniul media, Consiliul Național al Audiovizualului, ar trebui să intervină în cazul unor descreierați care sunt realizatori radio și televiziune și au incitat lumea la violențe. Nu poți să chemi lumea în piață, ca realizator și să spui doar minciuni,  decât dacă nu ai țiglele pe casă. Un anumit individ, de la o televiziune insolventă veșnic, era cât pe aci să se pună în fruntea manifestanților ca să bată jandarmii. Alt dement, fost ziarist sportiv, a avut o ieșire care ar trebui să îl propună direct la Bălăceanca, bineînțeles, într-o țară normală.

De ce a fost o tentativă de lovitură de stat? Simplu, a fost un plan elaborat cu luni în urmă, care trebuia să înlăture prin forță instituțiile statului și să instaureze haosul. Cum lumea s-a plictisit de protestele hastagiste, iar persoanele propuse de această mișcare sunt de calitate îndoielnică, o ”mână nevăzută” a îmbrăcat lovitura de stat în haina Diasporei. În fața Guvernului, câteva zeci de mii de protestatari s-au adunat ca să dea jos Guvernul. În mulțime au existat grupuri organizate pe principii militare, care au avut ca obiectiv clar să atace forțele de ordine, pentru a isteriza masele participante în urma răspunsului acestora. Scopul final a fost crearea unei emoții colective, care să spulbere Guvernul, iar o minoritate să preia conducerea, cu binecuvântarea unui președinte care a pierdut sprijinul electoratului. Instituția Prezidențială avea rolul să mascheze lovitura de stat sub un conflict social care a degenerat. Planul a eșuat, instituțiile statului-în pofida speculațiilor-și-au făcut datoria, iar nici președintele Iohannis și nici candidatul Cioloș nu au putut să profite decisiv. Indiferent ce se va spune în următoarele zile, statul român a arătat că este solid, iar instituțiile își fac datoria. Că te ceartă președintele că ți-ai făcut datoria? Iată un motiv clar și limpede de suspendare, dar ar însemna aruncarea țării într-o aventură cu multe necunoscute.

Operațiunea de discreditare a Puterii a început imediat după câștigarea alegerilor parlamentare de către PSD și a avut ca scop, în prima etapă, blocarea a  orice măsură de reformă, mai ales în domeniul Justiției controlată din exterior prin MCV și din interior de oamenii procurorului comunist Monica Macovei. În etapa a doua, guvernarea trebuia să fie făcută atât de nepopulară încât oamenii ieșiți în stradă să dea ”spontan” Guvernul jos. Este adevărat, PSD-ul a făcut tot ”posibilul”, prin guvernări slabe, să ajute acest plan. Cum prin străinătate, acolo de unde vin banii pentru ”democrație”, s-a justificat neputința coagulării maselor, prin faptul că PSD-ul dă pensii și salarii și așa îi  ține captivi pe români, a apărut ideea cu folosirea Diasporei, poate cea mai divizată și mai slabă calitativ din Europa. Modelul a fost deja folosit în 2004, 2009 și 2014 la alegerile prezidențiale, când Diaspora a votat masiv președintele de Dreapta, iar țara candidatul de Stânga. Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, sprijinul popular pentru aventura omorârii jandarmilor, cum spunea un dement, a fost foarte slab. Când toată Dreapta și Diaspora îți scoate în stradă maximum 40-50 000 de oameni, proiectul ar trebui declarat necâștigător. Doar că, după cum spunea Tolontan, presiunile vor continua, adăugăm noi,  pentru că resursele României din Marea Neagră trebuie luate pe degeaba, de aia era ambasadorul american în piață, iar noi trebuie să rămânem decât forță de muncă  ieftină de pentru Vest și o piață de desfacere. Cine are urechi de auzit?