Și totuși… PSD???

Am citit cu mare interes editorialul colegului Cornel Șomâcu de aseară și îi dau dreptate sută la sută. Aș vrea, însă, să adaug o paranteză la afirmația lui (nu ne-am vorbit să fac asta, dar simt că e necesar), ca să spunem lucrurile până la capăt. Probabil el nu a continuat, pentru că spațiul unui editorial este limitat la un maxim de semne, iar el deja îl depășise… Acolo unde Cornel preciza că „PSD-ul dă pensii și salarii și așa îi  ține captivi pe români” eu voi continua ideea, dezvoltând-o în editorialul meu. Da, PSD-ul mărește pensiile, precum și salariile bugetarilor. A făcut-o și o face în continuare. Deci îi câștigă pe acești oameni ca să-i voteze din nou…  și sunt foarte mulți. După care, va obliga patronii să mărească salariile, ridicând nivelul salariului minim pe economie. În felul ăsta vor câștiga și voturile angajaților patronilor, în același timp câștigând mai mulți bani la Buget, din dările pe salarii de la firmele private. Ce contează că patronii vor fi strânși de gât? Ei sunt puțini, nu contează voturile lor… Unii, probabil, mă vor acuza de subiectivism, știind că sunt și eu patron (de presă). Am să-i întreb, însă, oricine ar fi ei: ce folos că medicii, asistentele, infirmierele, chiar și brancardierii au salarii  de mii de lei sau de zeci de mii de lei pe lună??? Cei mai mulți ne tratează cu aceeași figură zeflemistă ca și până acum, dacă nu le gâdilăm buzunarele… Ce folos că directori de instituții, șefi, șoferi, șefuleți, secretare, poate chiar și simpli conțopiști, au salarii mai mari, ne dau cu ușa-n nas la fel ca până acum… Cât despre contractele de management ale unor directori de la stat, care ar trebui să găsească „miezul din Fanta” cum se spune printre oamenii de rând, să fim serioși! Nu cred că vor fi mai deștepte și că ei, mai bine motivați fiind (câștigând zeci de mii de lei pe lună) vor scăpa România de la declin. Merită, oare, angajații statului și pensionarii de lux (care au huzurit pe bani mulți și atunci când erau angajați, că doar de aia au pensii mari) să le fie mărite salariile și pensiile? Merită, oare, salarii mari copiii conțopiștilor mai mari sau mai mici în funcție, care au ajuns și ei (nu se știe cum….) tot conțopiști (probabil e o boală care se ia)… Merită oare, piloșii incompetenți, care au dat șpagă zeci de mii de lei ca să se angajeze la Stat, salarii mai mari: Eu vă spun că nu, niciunii nu merită, iar lista poate continua, dar mi se termină și mie spațiul editorial… Merită, într-adevăr, pensii și salarii mai mari cei care trăiesc cu pensii mici și cu salarii mici, de pe o zi pe alta… Dar propun Guvernului PSD să caute alte soluții ingenioase, pentru a crește bugetul, nu jecmănirea privaților. Caută cineva o soluție???

PS: Știți ce mi-a zis un bugetar când l-am luat la rost că nu-și face datoria cum trebuie? Dacă nu-mi convine, să-mi iau bagajul să mă mut în… „Diaspora”…

One Comment on “Și totuși… PSD???”

  1. Observatii corecte si la obiect ,doamna patron de presa…Salarii extrem de mari pt.stiinta ”nemuncii”in sistemul bugetar,acolo unde sunt” popicite”toate slugile rosii,galbene,albastre ,ca de aia au fost inventate primariile si institutiile deconcetrate…astazi nu mai mori in spitale unde medicul are 2000 de lei lunar ,mori in spitale unde medicul are 15000lei lunar ,rata mortalitatii fiind la fel de mare,ca in urma cu 3,4,5,6 ani …Pensiile pe puncte nu sunt marite, ci exista doar o incercare de apropiere de normal ,pt.cei care au muncit acum 40-50 de ani ,munca lor fiind talharita de lacustele rosii,galbene,albastre ,insectele ajunse si ele la batranete, urmand sa traiasca din pensii fara punctaj, care intamplator sau nu, sunt pensii speciale cu indemnizare ”speciala”…de pensii fara punctaj au parte si servantii insectelor ,aia care dau cu lacrimogene si ”pulanu”prin fata Guvernului …totusi economia adevarata se plamadeste in productia de bunuri materiale, fabricate cu inteligenta si muschi romanesti…restul e vrajeala pt,votangii..

Comments are closed.