Întâlnire de lucru pe tema consumului de droguri

Loading

Un grup de tineri români și bulgari au participat luni, 16 martie 2015, la o întâlnire de lucru în cadrul proiectului “Trăiește-ți realitatea”, în Sala D a Consiliului Județean Gorj, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor publice județene, reprezentanți ai comunității locale și ai mass media.

Întâlnirea de lucru a fost fructuoasă,  tinerii români și bulgari prezentând situații întâlnite în teren
Întâlnirea de lucru a fost fructuoasă,
tinerii români și bulgari prezentând situații întâlnite în teren

Proiectul are ca scop prevenirea consumului de droguri în randul tinerilor, este implementat de Asociația Tinerilor Olteni Solidari din Săcelu, Gorj în parteneriat cu Narodno Citaliste Nadejda 1871 din Oreahovo, Bulgaria și este finanțat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS +.

Participanții la această întalnire au fost: echipa de proiect, formată din 28 de tineri români și bulgari, reprezentanți ai instituțiilor publice județene cu atribuții în domeniul prevenirii consumului /traficului de droguri și riscurilor asociate acestora, reprezentanți ai comunitatii locale și ai mass media.
Proiectul raspunde unei nevoi reale tinerilor: accesul la servicii de prevenire și de sprijin în domeniul consumului de droguri.
Scopul proiectului este abilitarea tinerilor români și bulgari participanți pentru a desfășura activități de diminuare a consumului /traficului de droguri și riscurilor asociate acestora, la nivelul a 2 regiuni din două țări vecine (Gorj, România și Vratsa, Bulgaria).
În perioada 10 – 23 Martie 2015 are loc schimbul de tineri din cadrul proiectului, activitățile desfășurându-se în România, Oltenia, la Săcelu, Târgu Jiu și Craiova, care va cuprinde mai multe activități: sesiuni de informare a participanților în domeniul consumului și traficului de droguri în cele 2 regiuni; ateliere de dezvoltare a abilităților de comunicare a tinerilor participanți; întâlniri de lucru cu experți în domeniu, în Târgu Jiu și Craiova; întâlniri cu foști dependenți de droguri; ateliere pentru dezvoltarea unor instrumente de lucru cu tinerii, pentru prevenirea consumului /traficului de droguri și riscurilor asociate acestora.
În etapa de diseminare, tinerii participanți vor realiza sesiuni de informare, utilizând metodele și materialele suport realizate pe parcursul schimbului, implicând ca beneficiari 1000 de tineri români și bulgari din Gorj și din Vratsa.