Comunicat de final proiect „Spirit Balcanic în Bucătărie”

 40 total views

Sigla_viitorulCapreniEU-flag-Erasmus-_vect_POS

spirit-balcanic-in-bucatarie-1 spirit-balcanic-in-bucatarie-2 spirit-balcanic-in-bucatarie-3Asociaţia de tineret VIITORUL Căpreni- România implementează, în parteneriat cu Asociaţia Narodno Citalişte „Nadejda 1871” din Bulgaria, în perioada 01.08.2014-31.03.2015, proiectul “ Spirit Balcanic în Bucătărie”, finanţat de Comisia Europeană prin Programului Erasmus+ al Comisiei Europene, Acţiunea cheie 1 – Mobilitatea persoanelor, gestionat și monitorizat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei și Formării Profesionale (ANPCDEFP) grupul ţintă fiind alcătuit din 18 tineri- 9 români și 9 bulgari – selectaţi ţinându-se cont de necesitatea respectării principiilor de egalitate de şanse şi gen.

Mobilitatea a avut loc la Tismana în perioada 29 ianuarie – 08 februarie 2015, ocazie cu care cei 18 tineri au desfăşurat activităţi educative non-formale, având la bază metode moderne, care i-au antrenat să lucreze în echipă, să-şi cunoască viziunile asupra profesiei pe care o vor urma, să-şi cunoască și să-şi înţeleagă obstacolele, să găsească soluţii împreună.
Cei 18 tineri şi-au dezvoltat cunoştinţe despre gastronomia tradiţională la români si bulgari, şi-au dezvoltat abilităţi de a prepara şi recunoaşte produse culinare tradiţionale din România și Bulgaria, şi-au îmbunătățit cunoştinţele de limba engleză, româna și bulgară, au conştientizat diversitatea lingvistică a Uniunii Europene, diferenţa și asemanarea dintre valorile naţionale și cele europene, cât şi importanţa învăţării interculturale.
Ioana DUDUIALĂ