A trecut un an din momentul când majoritatea românilor l-a debarcat prin vot, din nefericire fără urmări practice, pe Traian Băsescu de la conducerea ţării. Acesta a reuşit să se menţină graţie complicităţii unor structuri ale statului, unde Curtea Constituţională nu a fost decât vârful aisbergului, şi mai ales dictatului străinătăţii. Nu întâmplător, sintagma „guvernator” lansată în ultimul an a prins atât de bine la public.
Dar evenimentele de acum un an sunt deja istorie şi măcar una din lecţii a fost învăţată, aceea de a nu relua, pentru a treia oară, măsura suspendării. A trecut un an, va mai trece unul şi vom scăpa de reprezentantul celei mai negre perioade din istoria noastră recentă. Traian Băsescu, altfel cel mai capabil om politic din România după un Ion Iliescu, ca un exemplu, a patronat o perioadă în care românii nu au mai contat. De la votul din 2009 care rămâne cu enigmele lui şi până la tăierile salariale, statul propus de Băsescu şi acoliţii lui a produs uriaşa revoltă din anul 2012. Şi totuşi, nu a fost deajuns! Complicitatea liderilor USL a fost suficientă ca preşedintele-jucător să depăşească momentul de cumpănă şi acum să încerce să joace iar în liga mare a politicii.
Românii nu par impresionaţi de zbaterile băsesciene şi nu cred că Mişcarea Populară, noul proiect de suflet al preşedintelui, va aduna mai multe voturi decât un PDL unit. Problema este că acest eveniment nu trebuia să se întâmple, cetăţeanul Traian Băsescu trebuia izolat la Cotroceni şi nu relegitimat de coabitare. Cine a făcut acest gest va trebui să explice odată, şi pe bune, cine a dictat recalibrarea lui Băsescu şi readucerea lui în prim-plan. Bineînţeles, nici cei de afară nu au crezut vreodată că preşedintele demis al României este atât de jos în preferinţele românilor încât după un an să fie cel mult ignorat de electorat. Ba, s-a mai întâmplat ceva, oamenii încă îl mai folosesc pe post de maimuţă în pozele de familie.
Ultimul an a fost un an greu pentru români cu Traian Băsescu la Cotroceni, inclusiv pentru politicienii USL, urmează încă unul şi apoi fuga pe mare deşi la Chişinău nu este decât Nistru. Subliniem doar, Traian Băsescu este un politician terminat şi aşa va rămâne!
2 Comments on “Încă un an de chin cu Băsescu”
Comments are closed.
cu asa gandire se duce dracului tara asta….intr-un judet rosu, comunist…condus de imbecili locali USL-isti si manati de la centru de niste plagiatori si puscariabili infecti, nici macar tinerii nu mai stiu sa deosebeasca raul de bine…Felicitari d-le Cornel Somacu…pupati in cur USL-ul ca va mai tine in functii cat sunt la guvernare…
Interesant comentariu, probabil că sunt unii care aşteaptă „minuni” după 9 ani tot de la preşedintele ales de români. Ca iubitor al muzei Clio, anul trecut nu am găsit nici măcar un om, fie şi membru PDL, care să îmi spună că a fost la vot pentru Băsescu. În rest, gratuităţi de genul cu functiile am mai auzit…